Bali Brunch Redi

"Rapsakka tempehmuru, täyteläinen pähkinäisyys kastikkeessa, ainutlaatuinen paperinohut tofu, raikkaat idut ja makuja kantava riisin ja nuudelin yhdistelmä."

18.10.2019

Törmäsin Bali Brunchiin ensimmäisen kerran Maailma kylässä -festivaaleilla toukokuussa 2017 ja ihastuin välittömästi heidän ruokaansa. Monipuolinen vegaaninen lautasellinen oli ja on ehkä edelleen paras syömäni festariannos. Bali Brunchilla oli jonkin aikaa ravintola Merihaassa, mutta en kerennyt käydä siellä kertaakaan. (Hyvän kurkun lukija tosin kertoi juuri, että ravintola onkin jatkanut nimellä Bali Bagus. Sehän täytyy testata.) Potkin itseäni, kun paikka lopetti, ja ajattelin menettäneeni nämä maut. Lokakuussa Bali Brunch kuitenkin aukesi Vaasankadulla, ja kävin siellä vaimoni kanssa syömässä vuoden 2018 tammikuussa.

Rakastuimme ”indonesialaiseen fuusioon” saman tien: riisi- ja nuudelipedille kerätty kasa tofua, tempehiä, monipuolisia kasviksia ja herkullista kastiketta. Kirjoitin ylistävän arvion silloin vielä Sylvi -lehdessä toimineeseen Hyvään kurkkuun. Kävin Vaasankadun ravintolassa pari kertaa syömässä saman annoksen, ja Vegemessuilla Bali Brunch oli ehdottomasti paras messuravintola. Mutta ennen kaikkea: aloimme tehdä säännöllisesti tämän tyylistä ruokaa kotona. Talvella se toi kesäisiä fiiliksiä, kesällä oman puutarhan yrteistä ja salaateista sai mahtavan kokonaisuuden.

Huomasin ajat sitten, että Kampin 6K-ravintola-alueelle oli avautunut Bali Brunchin sivupiste. En käynyt siellä, koska ajattelin, että Vaasankadun alkuperäinen riittää. Hyvän kurkun uusia sivuja viimeistellessämme havahduin kuitenkin siihen, että Vaasankadun paikka oli lopettanut! Food court -versio olisi siis testattava.

En kuitenkaan mennyt Kamppiin, vaan vaimon kanssa päädyimme kokeilemaan Kalasataman Redin ravintola-alueen Bali Brunchia. Ravintola-alueen tarjonta on siellä melkein identtistä Kampin kanssa, mutta paikka on mukavampi: valoisampi ja ilmavampi. Kaikkialla ei ole paistokäryä.

Tilasimme kumpikin saman vegaanisen annoksen, johon ihastuimme Vaasankadulla. Tosi hyväähän se oli, mutta täytyy sanoa, että ruoka ei ollut ihan alkuperäisen paikan tasolla. Näin tietysti ketjuuntumaan alkavissa paikoissa helposti käy. Makua tuovia yrttejä ei ollut ihan tarpeeksi, ja herkullista kastiketta oli niin paljon, että lopuksi annos oli turhan vetinen.

Nämä olivat kuitenkin pieniä puutteita. Pääasiat olivat kunnossa: rapsakka tempehmuru, täyteläinen pähkinäisyys kastikkeessa, ainutlaatuinen paperinohut tofu, raikkaat idut ja makuja kantava riisin ja nuudelin yhdistelmä. Bali Brunch tarjoaa edelleen ruokaa, jonka kaltaista sekä makumaailmaltaan että rakenteeltaan ei saa mistään muualta. Suosittelen lämpimästi!

Bali Brunch Redi
REDI (1 Sköne)
Kalasatama
Helsinki

ma–pe 10.30–21
la 10.30–19
su 12–18

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset