Capperi Keskusta

"Tilasin tietysti marinaran."

17.10.2019

Suomalainen pizzamaailma muuttui kertarysäyksellä reilut pari vuotta sitten, kun Helsinkiin aukesi samoihin aikoihin kaksi aitoja napolilaisia pizzoja tarjoavaa ravintolaa. Klassinen marinara on rakkaimpia herkkujani, ja olen onnekseni päässyt nauttimaan siitä sen syntysijoilla kaksi kertaa. Kerkesin käydä keskustassa toimivassa via Tribunalissa nopeasti sen auettua, mutta Oulunkylään auennut Capperi olisi vaatinut erillistä ruokareissua. Eihän se kaukana olisi, mutta työreissuilla sopivaa saumaa ei koittanut.

Työkaverini kertoi kuitenkin taannoin, että Capperin toinen ravintola oli avannut ovensa Kaartinkaupungissa. Kesän aikana unohdin asian, mutta nyt lounaspaikkaa etsiessämme satuimme kääntymään Rikhardinkadulle, ja Capperin kyltti osui silmääni. Sinne! Takahuoneen isompi pöytäkin sattui olemaan vapaana kahdeksanhenkiselle seurueellemme.

Tilasin tietysti marinaran.

Pizza saapui pöytään yllättävän nopeasti, ja ihan oikealtahan se näytti: ihanasti kuplinut hieman käristynyt reuna, ohut taikinainen keskusta, öljyllä kirkastettu tomaattikastike ja yrtit.

Entä maku? Taikina oli juuri sellaista kuin pitää. Reunalla maussa oli sopivaa paahteisuutta, keskellä sellaista jännää ”kermaisuutta”, jonka taikinan ja kastikkeen kohtaaminen luo tällaiseen pizzaan. Yrttejä oli kunnolla mutta ei liikaa. Tomaattikastike oli oivallista, mutta nimenomaan marinarassa kaipaan kastikkeeseen hieman enemmän suolaa, koska makua eivät tue suolaiset täytteet. Parissa suomalaisessa laadukkaammassa pizzeriassa olen törmännyt samaan asiaan, ja silloin se oli ylitsekäymätön ongelma, koska kastike oli suorastaan hedelmäistä. Nyt marinara kuitenkin toimi hyvin lievästä suolan kaipuusta huolimatta, koska kastikkeen perusmaku oli kuitenkin oikeanlainen. Ja tämä on aivan varmasti makuasia jos jokin.

Varmasti palaan kokeilemaan täällä myös muita vaihtoehtoja. Ja kyllä minä joskus Oulunkyläänkin saan lähdettyä!

Capperi Keskusta
Rikhardinkatu 2
Helsinki

ma suljettu
ti–to 10.30–20
pe 10.30–21
la 12–21
(tarjoilu voi loppua aiemmin jos taikina loppuu)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset