OHMYGOODNESS

"Tofukokkeli oli parempaa kuin missään aiemmin syömäni."

8. & 19.10.2019

Tämä täysin vegaaninen kahvila on toiminut Vaasankadulla jo pitkälle yli neljättä vuotta, alkujaan nimellä Roots mutta nyt nimellä OHMYGOODNESS (näköjään näin he haluavat nimensä kirjoittaa: kapiteeleilla ja ilman välilyöntejä). Joogakursseja myöten häpeämättömän klassisessa kasvisravintolassa tarjotaan aamiaista, lounasta ja iltasyötävää, makeaa ja pikkusuolaista hämmentävän laajalta listalta.

Arvioin edeltäjän Rootsin elokuussa 2016. Söin silloin punajuurivohvelin, ja taisin syödä matchavohvelinkin – ja kävin siellä useamman kerran kahvilla ja pari kertaa lounaallakin. Minua harmitti kovasti huomattuani Rootsin lopettaneen, mutta pian se aukesikin uudella nimellä. Taustalla on sama porukka kuin Rootsissa, mutta alkuperäinen joogastudio siirtyi toimimaan Vallilaan vanhalla nimellä. OGMYGOODNESS on sittemmin itsekin tuonut joogatoiminnan mukaan.

Olin käynyt joitain viikkoja sitten kahvilla ja vilkaisin silloin ruokalistaa. Tiesin siis jo etukäteen, mitä aikoisin kokeilla: ceasar-salaattikulho! Olen syönyt vegaanisen ceasarin ainakin New Yorkissa Butcher’s Daughterissa ja Turun Neråssa ja pitänyt kummastakin.

Annoksessa olisi menun mukaan ”kookospekonia”, cajun-maustettua tofua, vegaanista parmesaania ja talon ceasarkastiketta. Kun annos saapui pöytään, se toi hieman mieleen edesmenneen DATE+KALEn annokset, joissa jokaista salaattipalaa peitti aina makuisa mutta ei liian rasvainen kastike.

Koostumus olikin juuri sellainen kuin toivoin, ja maku oli erinomainen. Itsessään kookospekoni ei kummoisesti maistunut, mutta hyvin maustetun ja murustetun tofun kanssa se levitti koko kulholliseen suolaista makua raikkaan salaatin vastapainoksi. Päästin pieniä tyytyväisyyden ääniä syödessäni, ja taisin mutista itsekseni annoksen hyvyyttä. En keksi salaatissa mitään moittimista paitsi ehkä klassisten leipäkuutioiden puutteen – tai jonkin hieman rasvaisemman ja täyteläisemmän elementin. Tästä nimittäin huomautti vaimoni, kun kävimme ravintolassa uudelleen jo seuraavan viikon lauantaina. Hänkin ihastui annokseen, mutta loppuvaiheessa hänen mukaansa se alkoi kaivata vaihtelua.

Minä sen sijaan söin lounaaksi ”Big Boss” -aamiaisen, johon kuuluu pinaattivohveli, tofukokkelia, perunoita, pinaattia, tomaattia, herkkusientä ja hollandaisea. Mukaan sai samaan hintaan erikoiskahvin ja tuorepuristetun mehun. Minä valitsin vihreän kurkkuisen, ja vaimo osti salaattinsa kylkeen porkkanaista ja inkivääristä. Kumpikin mehu oli erinomaista.

Entä aamiaiseni? Ihan mahtava. Tofukokkeli oli parempaa kuin missään aiemmin syömäni, pinaattivohvelissa maistui pinaatti, rapeat perunat toivat vaihtelua suutuntumaan ja kastikkeessa oli vahva hyvä kurkumainen maku.

Listalla on vaihtuvia lounaita ja niiden lisäksi esimerkiksi kaksi hampurilaista, falafelannos ja keittoja. Tykkäsimme vaimon kanssa erityisesti siitä että annoksissamme oli myös suolaisuutta, eli ruoka ei ole ”liian terveellisen” makuista. Silti syödessä tulee hyvä olo. Palaan siis varmasti tänne useamman kerran. Jooga ei ole minun juttuni, mutta tämä kahvila on.

Oh My Goodness
Vaasankatu 14 Helsinki

ma suljettu
ti–pe 8–21
la 9–19
su 12–16

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset