Onni ja Leo

"Kokki yllätti minut tuomalla vielä pari palaa vegaanista baklavaa tai vastaavaa! Aika mukavaa."

23.10.2019

Rautatienkadulle aukesi syyskuun lopulla Berthan ja Kajon fine dining -keskittymään ”välimerellinen ravintola” Onni ja Leo. Toisin kuin edellä mainitut, se tarjoaa turkkilaisesti painottuneita Välimeren laajan kulttuurialueen antimia selvällä kotiruokaotteella. Tämä kiinnosti heti, sillä suurella todennäköisyydellä valikoimassa olisi myös jotain vegaanista.

Olin tulossa käymään Tampereella ennen Helsingin kirjamessuille lähtöä, joten tiedustelin ravintolasta etukäteen, löytyykö vegaanista syötävää buffetista tai lautasannoksena. Kumpikin onnistuisi. Raahauduin siis messurinkkani kanssa paikan päälle.

Henkilökunta palveli minua iloisen ystävällisesti. Kokki näytti tarkkaan, mitä buffetissa oli tällä kertaa vegaanisena. Valikoima kuulemma vaihtelee päivittäin. Koska saisin oikein hyvän kattauksen aikaiseksi, päädyin buffettiin.

Kylmältä puolelta nappasin lautaselleni kaikenlaista: viininlehtikääryleitä, munakoisoa tomaatissa, tarhapapuja tomaatissa, salaattia, hummusta, tapenadea, ezmeä ja jotain punaista tahnaa. Lämpimältä puolelta nappasin kokeeksi hieman kesäkurpitsaa. Tahnojen syömiseen otin vegaanista leipää, jonka pinnassa oli talon omaa maustesekoitusta. Kannoin lautasen pöytään, ja kokki yllätti minut tuomalla vielä pari palaa vegaanista baklavaa tai vastaavaa! Aika mukavaa.

Kuten arvelinkin ulkonäön perusteella, lämmin kesäkurpitsa ei ollut kummoista – se olisi toiminut paremmin lisukkeena. Mutta tämä ei haitannut yhtään, sillä pidin kaikesta. Talon leipä oli herkullista, ja tapenadeen sekaan laitettu pähkinärouhe oli neronleimaus! Kuten sanottua, tästä tuli lämmöllä tehdyn kotiruoan tuntu. Olen varmasti saanut tällaisia eri elementtejä jossain parempina, mutta kun kaikkea tätä voi ottaa hyvin tehtynä vapaasti buffetista, niin onhan se vallan mukavaa. Mitä suositeltavin lounaspaikka myös vegaanisen ruoan etsijälle, siis. Täytyy käydä joskus testaamassa ravintolan falafelejakin.

Onni ja Leo
Rautatienkatu 14
Tampere

ma–to 11–21
pe 11–00
la 13–00
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset