Yangtze

"Kiinankaali oli parempaa kuin koskaan! Juuri näin tästä arkisesta raaka-aineesta tulee jumalaista, ja siitakkeet olivat kuin tähtien määräämä kumppani sille."

5.10.2019

Tämä paljon kiitosta kerännyt kiinalainen ravintola oli ollut pitkään to eat -listallani, ja tilaisuus ateriointiin koitti vihdoin kirjamessuviikonloppuna vapaapäiväni päätteeksi. Alkujaan minun oli tarkoitus mennä syömään yksin, mutta kolme kollegaa kyseli illallisseuraa. Hyvä näin, sillä tasokasta kiinalaista ruokaa on parasta syödä porukalla monta eri annosta jakaen.

Olin katsonut kiinnostavia alkupaloja listalta etukäteen – okra ja lootus kiinnostavat erityisesti. Tällä kertaa ne kuitenkin jäivät tilaamatta, kun päätin panostaa pääruokien valikoimaan. Tilasin vegaanisen mapo tofun, paistettua kiinankaalia sienillä sekä minulle rakkaan perunaraasteannoksen. Kaksi ystävääni tilasi myös tofuruoan: ensimmäinen munakoisolla mustapapukastikkeessa, toinen uppopaistettuna hapanimelässä kastikkeessa.

Mitä tästä sanoisi? Kaikki oli hyvää! Vertailukohdat ovat tietysti kovia, kun Helsingissä on Furuma Cuisine, Mei Lin, Basilika, Home Taste, Mala ja Brokadi.

Yangtze ei ihan päässyt kaikkien näiden kokemusten tasolle, mutta silti se on täysin eittämättä parhaita kiinalaisia ravintoloita, joissa olen aterioinut. Surullista kyllä, että Tampereella ei vieläkään ole mitään läheskään tällaista.

Maistoin kummankin ystävän tofuannoksia. Mustapapukastikkeessa sekä tofu että etenkin munakoiso olivat ihastuttavan täyteläisiä. Tuon annoksen tilaan ensi kerralla! Myös rapea tofu hapanimelässä maistui hyvältä, vaikka yleensä hapanimelä ei ole minun juttuni. Minun mapo tofussani oli kunnolla potkua, mutta mausta jäi puuttumaan sellaista maanläheistä umamia, jota monissa yllä mainituissa paikoissa hapatetut härkäpavut ovat tuoneet. Oivallista silti!

Show’n varastivat kuitenkin jaetuiksi lisukkeiksi tilaamani annokset. Kiinankaali oli parempaa kuin koskaan! Juuri näin tästä arkisesta raaka-aineesta tulee jumalaista, ja siitakkeet olivat kuin tähtien määräämä kumppani sille. Peruna-annos oli sekin loistava ja hyvin erilainen kuin aiemmin syömäni. Nyt pääosassa eivät olleet chili ja valkosipuli, vaan soijakastikkeen maku oli vahva. Toimi hyvin!

Yangtzea suosittelen mieluusti, ja tänne palaan joskus vaimon kanssa.

Yangtze
Hämeenkatu 9
Turku

ma suljettu
ti–to 11–21
pe 11–22
la 12–22
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset