Classic American Diner Jyväskylä

"Sipulirenkaat olivat ehkä vieläkin parempia kuin aikaisemmin: isot ja mehukkaat sipulit olivat kunnolla kiinni taikinassa eivätkä lipsuneet ulos kuten liian usein käy, ja taikina oli täydellisen rapeaa."

23.11.2019

Olin käynyt viimeksi Classic American Dinerissa syömässä Hyvän kurkun Samulin kanssa syyskuussa Tampereen Koskikeskuksessa. Silloin pistimme uutta sivustoa julkaisukuntoon kovalla tohinalla. Tämä Jyväskylän ateria oli myös omanlaisensa Hyvä kurkku -teemainen merkkipaalu. Olin nimittäin sopinut ruokatreffit Samulin sekä Hyvän kurkun uuden sivuston luoneen Bubin kanssa. Halusimme kiittää häntä perusteellisesta työstä, jonka ansiosta Hyvä kurkku sai entistä ehomman elämän. Juhlistaisimme tätä tietysti ruualla ja alkoholilla. Tästä tuli muuten samalla 50. uuteen Hyvään kurkkuun kirjoittamani juttu! Meininki on ollut melko vauhdikasta.

Valikoima ei tietenkään Koskikeskuksen (ilmeisesti vielä ainutlaatuisen) vegaanimenun jälkeen tuntunut ihmeelliseltä, mutta luottoannoksina Beyond Meat -purilaiset sekä annos sipulirenkaita tilattiin pöytään. Päätimme myös kokeilla vegaanisia jalapenopopperseja, joita en ollut vielä kerennyt maistaa. Kaikki saisi tulla yhdellä kertaa pöytään, koska niin on ihmisen hyvä.

Sipulirenkaat olivat ehkä vieläkin parempia kuin aikaisemmin: isot ja mehukkaat sipulit olivat kunnolla kiinni taikinassa eivätkä lipsuneet ulos kuten liian usein käy, ja taikina oli täydellisen rapeaa. Chilimajoneesi toimi hyvin dippinä. Don’t Stop Believing! Japapenopopperseille minulle ei ollut vertailukohtaa, koska en ole koskaan alkuperäisiä maistanut. Tuntuma oli ehkä hieman liian taikinainen, mutta maku oli ihan hauska. Silputtu jalapeno oli sekoitettu jonkinlaiseen ”juustoiseen” taikinaan, ja maussa oli myös ”kukkakaalimaisuutta”, totesimme. Tilaisin toistekin.

Purilainen oli ketjun hyvää perustasoa, joskin coleslaw jäi tässä ravintolassa puuttumaan. Eiväthän nämä purilaiset maailmaa mullista, ja homma perustuu ennen kaikkea pihviin. Mutta mieluusti näitä aina välillä tilaa.

Illan kohokohta olivat kuitenkin alkoholipitoiset ”Vegan Sunshine” -pirtelöt! Tämä oli huomattavasti makeampaa kuin Tampereella nauttimani mangopirtelö, jopa aavistuksen liiankin makeaa, kun alkoholin toi 43-likööri. En silti valita, sillä jäätelön, kermavaahdon, sitruksen ja liköörin yhdistelmä oli melko päräyttävä. Imaisin lasillisen nopsaan. Katsoimme toisiamme tyytyväisinä ja suuntasimme Vakiopaineeseen.

Classic American Diner Jyväskylä
Asemakatu 5
Jyväskylä

ma–to 11–21
pe 11–22
la 12–22
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset