Món Việt – A Vietnamese Bistro

"Mahtavaa löytää uusi lempiannos Tampereelta!"

6.11.2019

Viime vuoden loppukesästä tai alkusyksystä Tammelantorin laidalle, vanhoihin Borneo-ravintolan tiloihin, aukesi ”vietnamilainen bistro”. Valitettavasti alkujaan paikassa ei ollut tarjolla mitään vegaanista, mitä ihmeteltiinkin Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä. Lokakuussa ravintolan väki alkoi kuitenkin tiedottaa, että listalle oli saatu vegaanista syötävää. Paikka keräsi nopeasti kehuja.

Kävimme vaimon kanssa Mon Vietissä ensimmäisen kerran tammikuussa, ja silloin kokemus oli pettymys. Ruoka oli melko mautonta eikä muistuttanut sellaisia vietnamilaisia herkkuja, joista pidän. Koska niin moni kuitenkin kehui paikkaa, päätin ehdottomasti palata myöhemmin. Joskus voi vain olla huono päivä. Ja onneksi palasin!

Odotin seuraavaa visiittiä siihen asti, kun uusi sivusto olisi toiminnassa. Ravintola tuli mieleeni, kun etsin lounaspaikkaa ennen roolipeli-iltaa. Vanha kaverini oli nimittäin juuri ylistänyt tofu-porkkana-nuudeliannosta. Ystävällinen ja iloinen tarjoilija tuli palvelemaan minua nopeasti ja esitteli vegaaniset annokset. Tilasin kaverini suositteleman annoksen: listalla olisi myös pho-keittoa, kevät- ja kesärullia sekä pari tofu- sieniannosta. Tarjoilija kertoi myös monipuolisen salaattipöydän vegaaniset vaihtoehdot – kannattaa aina kysyä, sillä joissain voi olla kala- tai osterikastiketta. Keräsin oikein mukavan lautasellisen – erityisesti marinoitu maissi ja tuliset retikkaviipaleet jäivät mieleen.

Tofu-porkkana-nuudeliannos muistutti monia ”kulhoruokia” siinä, että ainekset oli aseteltu erilleen nuudelien päälle. Ihastuin annokseen saman tien. Paistetussa tofussa oli hieno pähkinäinen aromi, tuoreet yrtit toivat monia vivahteita makuun, ja pähkinä-soijakastikkeen suolaisuus ja umamisuus tuki annosta läpi aterian. Tulisuuttakin löytyi hieman, mikä oli vietnamilaisessa ateriassa yllätys! Tämän annoksen tilaan varmasti vielä monta kertaa, vaikka muutkin pitää testata.

Makuvaihtelua riitti mukavasti läpi aterian, ja lähdin Mon Vietistä tyytyväisyydestä hyristen. Mahtavaa löytää uusi lempiannos Tampereelta!

Món Việt – A Vietnamese Bistro
Ilmarinkatu 8
Tammelantori
Tampere

ma–ke 11–15.30
to–pe 11–21
la 12–21
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset