Olipa Kerran Konditoria Oy

"Vegaanisia macaroneja! Eihän sellaista voi olla!"

26.10.2019

Törmäsin tämän lauttasaarelaisen kahvilan tuotteisiin ensimmäisen kerran pari vuotta sitten Vegemessuilla ja äimistyin: vegaanisia macaroneja! Eihän sellaista voi olla! Macaronit edustivat minulle lähinnä MasterChef Australian klassista jälkiruokatehtävää, enkä ajatellut ikinä pääseväni maistamaan sellaista. En ole kauhean makealle perso, mutta yllätyksekseni tykästyin niihin, ehkä ennen kaikkea rakenteen monipuolisuuden (kuoren rapeus, sisuksen ilmavuus, liitoksen sitkaisuus) takia.

Kun Hyvä kurkku oli tauolla uuden sivuston rakentamisen vuoksi, kävin ystäväni kanssa kahvilla Lauttasaaressa. Söin silloinkin macaroneja ja maistoin ystäväni kimaltelevaa banaanikakkua. Olipa Kerran on nimittäin erikoistunut leikittelemään leipomusten ulkonäöllä aina pastellisävyjä ja glitteriä myöten. Ja suuri osa tuotteista on vegaanisia.

Tällä kertaa päädyin tilaamaan Sacher-kakkua, ja macaron piti saada tietysti. Niitä ei ollut vitriinissä, mutta henkilökunta teki minulle sellaisen. Kivaa.

Kakkuni ei kyllä muistuttanut Sacheria yhtään vaan oli suklaamoussekakku, mutta vallan hyvää se oli – eikä liian makeaa minun makuuni, mikä yllätti. Ystäväni mantelikakku sen sijaan oli hurjan makeaa. Ei minun juttuni, mutta varmasti moni rakastaa juuri sellaista. Etenkin mantelikakussa rakenne oli tosi kohdallaan, eli ehdottomasti suositeltava paikka tämä konditoria on.

Sanottakoon vielä, että täällä on tarjolla kunnollista vegaanista pullaa, joka on harvinaisuus paitsi meille lempääläisille, joilla on Siiri. Metrolla pääsee paikalle niin helposti, että etäisyyden ei pitäisi olla ongelma.

Olipa Kerran Konditoria Oy
Gyldenintie 2 B
Helsinki

ma suljettu
ti–pe 11–17
la 11–14
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset