Pettola Lorenzo

"Pizza oli ihan mukavan näköinen, mutta valitettavasti en juuri innostunut siitä."

22.11.2019

Keväällä auennut ”cocktailbaari ja artesaanipizzeria” Pettola Lorenzo oli monille jyväskyläläisille tervetullut uutuus, sillä nyt kaupungissa saisi laadukkaampia pizzoja. Ystäväpariskunta ehdotti illastamista täällä ennen illan keikkaa. He olivat nimittäin syöneet munakoisopizzan ja kiittivät kokemusta. Lista oli kuitenkin ehtinyt muuttua, ja nyt marinaran lisäksi olisi tarjolla maissipyreepohjainen San Gennaro. Sitä he eivät olleet vielä testanneet. Koska olen syönyt niin monta marinaraa viime aikoina, päätin jo etukäteen kokeilla uutuutta.

Hämärässä ravintolasalissa tiskijukka soitti musiikkia, ja tunnelma oli tosiaan enemmän baarimainen kuin pizzeriaa muistuttava. Aloitimme illan drinkeillä. Minä kokeilin ravintolan omaa versiota negronista. Se oli ilokseni tarpeeksi hyökkäävä, sillä Suomessa makujen kanssa ollaan yleensä turhan varovaisia. Maistelimme myös vallan laadukkaita nuoria vihreitä oliiveja.

Pizza oli ihan mukavan näköinen (valaistuksen takia valokuvani on kyllä kehno), mutta valitettavasti en juuri innostunut siitä. Maissipyreen ja pinaatin hennot maut hukkuivat totaalisesti purevan chilikastikkeen alle. Sen huminan alta pääsivät esiin korkeintaan puolikuivatun tomaatin maut. Taikinakaan ei taannoisten upeiden napolilaiskokemusten jälkeen innostanut minua – se oli hieman mauttoman ja höttöisen tuntuista.

Ainakaan tämä vegaaninen pizza ei siis ollut järin onnistunut luomus. Mutta luotan ystävieni arvostelukykyyn kokemuksen opettamana, joten munakoisopizza pestolla on varmasti ollut oivallinen. Täytyypä käydä kokeilemassa joskus uudelleen, jos osun kaupunkiin kiinnostavamman listan aikaan.

Pettola Lorenzo
Väinönkatu 11
Jyväskylä

ma suljettu
ti–to 16–23 (keittiö auki 21 asti)
pe–la 12–02 (keittiö auki 22 asti
su 12–23 (keittiö auki klo 19 asti)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset