Hello Stranger

"Pääruoka oli maa-artisokkaa eri muodoissaan, fermentoitua sitruunaa ja merikorallia – eli merenrannoilla kasvavaa suolayrttiä."

16.1.2020

Tämä ravintola on näköjään avattu rautatieaseman lähelle jo viime vuoden keväällä. Jostain syystä kuulin siitä vasta nyt, kun ystäväni varasi isolle porukallemme kokousillallista. Hello Stranger painottaa kausiruokaa ja lähiruokaa, mutta esittelee itsensä myös cocktailbaarina – tila on käsittääkseni myös erotettu ravintola- ja baariosioon. Se tarjoaa drinkkien yhteyteen sopivia lautasannoksia, pääruokia, lisukeannoksia mutta toisaalta myös menu-kokonaisuuksia.

Eri suuntaan ulottavassa konseptissaan paikka toi itse asiassa hieman mieleen Yes Yes Yes -ravintolan, vaikka ilmapiiri onkin täysin erilainen. Ja paikat eroavat tietysti siinä, että Hello Stranger ei mitenkään erityisesti painotu kasviksiin, vaikka tätä kirjoittaessani maa-artisokka onkin nostettu kotisivuilla esiin sesonkituotteeksi. Kasvisannokset eivät ole lähtöjään vegaanisia, mutta yhtä poikkeusta lukuun ottamatta tällä kertaa kaikki oli muunnettavissa sellaiseksi.

Kunnon illallisen hakijan täytyy ehdottomasti tilata pääruoka-annoksen rinnalle lisukkeita. Ja koska pääruoka-annokset ovat pieniä, ainakin minä tilaisin kaksi lisuketta. Tällöin kuitenkin normaalin pääruoan kokoisen annoksen hinta nousee aika korkeaksi. Toisaalta ravintolasta kerrottiin etukäteen, että tarjolla olisi myös viiden ruokalajin vegaaniseksi muunnettavissa oleva kasvismenu. Sen hinta ei taas vastaavista poikkea.

Kokousporukkamme päätyi tilaamaan kaikille pääruoan ja pöytään kasan lisukeannoksia. Tilasimme muistaakseni yhdeksän annosta tusinan porukalle, ja se oli mielestäni hieman liian vähän – eli porukallakin yksi lisuke per aterioija tuntuisi toimivalta ratkaisulta, toki riippuen ruokahalusta. Esimerkiksi perunalisukkeessa oli neljä pientä perunaa, ja mielestäni kaksi perunaa per aterioija olisi minimi.

Pääruoka oli maa-artisokkaa eri muodoissaan, fermentoitua sitruunaa ja merikorallia – eli merenrannoilla kasvavaa suolayrttiä. Paahteisen pehmeä maa-artisokka sai annoksessa tasapainoisesti raikasta, hapanta ja rapeaa kumppania. Lisukkeista hasselbackan peruna oli yllättävän onnistunut ottaen huomioon, että annos nojaa alkujaan niin vahvasti voihin, mutta seesaminen lehtikaali oli koko aterian huippuhetki. Se oli parhaimpia yksittäisiä lehtikaaliasioita, joita olen syönyt aikoihin.

Kaikki oli siis oikein onnistunutta, mutta ihan samalle tasolle illallinen ei noussut kuin niissä ravintoloissa, jotka lukisin suunnilleen samaan kastiin: esimerkiksi Kajo, Gohan, Maannos ja Kuori. Hello Stranger on hyvä ravintola muttei ehkä kaikkein parhaimmillaan vegaanisen ruoan etsijälle – mutta ei kaikkien tarvitsekaan olla. Toisaalta sesongin mukaan elävä ruokalista kiinnostaa, ja sijainti ihan aseman kupeessa on oiva tiettyihin tilanteisiin. Siksi lievin varauksin suosittelen, mutta käyn kyllä jossain välissä varmistamassa mielipiteeni testaamalla vegaanista menua.

Hello Stranger
Vilhonkatu 6
Helsinki

ma suljettu
ti–to 16–23
pe–la 16–01
su suljetttu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,