Maka Sushi Tampere

"Niin, parasta vegaanista sushia Suomessa, siis."

25.11.2019

Maka Sushi avattiin Tampereelle vapunpäivänä 2015, ja kuulin siitä hyvin nopeasti paljon hyvää. Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä näin perussusheista poikkeavia annoskuvia. Pääsin kuitenkin käymään lounaalla rakkaan ystäväni kanssa ensimmäisen kerran vasta maaliskuussa 2016. Ihastuin kovasti ja totesin silloisessa arviossa, että Maka Sushi nousi ehdottomasti kärkijoukkoon suosikkini Kauppahallin Umamin jälkeen. Totesin, että illalliselle olisi päästävä, mutta siihen vierähtikin aiottua enemmän aikaa, kun työelämäni vei minut yhä enemmän Helsinkiin.

Kävimme seuraavan kerran vaimon kanssa paikalla vuoden 2018 Tamperrada-tapahtumassa elokuussa. Maka Sushin kilpailuannoksesta sai pyytämällä vegaanisen version, ja kurkku-avokado-lotusmakupala oli kilpailun suosikkejamme (tuolloin kilpailussa oli poikkeuksellisen laaja vegaaninen tarjonta).

Illalliselle pääsimme vasta maaliskuussa 2019, aika tarkkaan kolme vuotta ensivisiitin jälkeen. Kokemus oli niin mullistava, että ilmoitin Hyvän kurkun Facebook-sivuilla (uutta kotisivua rakennettiin) Maka Sushin olevan Suomen paras paikka vegaanisen sushin etsijälle.

Misokeitto oli muuttunut vegaaniseksi, ja se oli erinomaista etenkin tilpehöörinä tarjottujen kevätsipulin, kuivatun wakamen ja chilimausteen kanssa. Myös tilaamamme edamame- ja wakamesalaattiannos olivat oivallisia. Kuitenkin ennen kaikkea sushit valloittivat sydämeni. Makirullissa oli täydellistä makeaa porkkanaa, jonka kaltaista olen saanut vain myöhemmin Fujimissa. Inarisushit olivat ihastuttavia, mutta varsinkin bataatilla, punajuurella ja kesäkurpitsalla päällystetyt nigirit valloittivat sydämeni. Kaikkiin oli saatu ilmeisesti puhalluslampulla tohottamalla herkullinen paahteisuus, mikä täydellisti etenkin punajuuren maun.

Marraskuinen lounas vaimon kanssa vahvisti mielipiteeni: tämä on ehdoton suosikkini sushiravintoloiden joukossa. Olin miettinyt, vastaisiko lounas illalliskokemuksen tasoa, mutta huoleni oli turha. Isompi lounasannos vastasi melko tarkalleen aiempaa illallislajitelmaa niin valikoimaltaan kuin maultaan. Punajuuri oli jälleen suosikkini, mutta sekä bataatti että kesäkurpitsa olivat nekin ehkä vieläkin parempia kuin edellisellä kerralla. Ainoastaan makien levä oli hieman sitkeää, mutta se ei vaikuttanut makuun laisinkaan.

Niin, parasta vegaanista sushia Suomessa, siis.

Maka Sushi Tampere
Näsilinnankatu 30
Tampere

ma–pe 11–22
la 12–22
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset