Sentro

"Mison umamisuus, paistopinnan paahteisuus ja tofun munakasmainen pehmeys olivat taivaallinen avioliitto."

19.12.2019

Tämä filippiiniläisestä taustasta ponnistava fuusioravintola avattiin loppukeväästä, mutta taisin kuulla siitä jostain syystä vasta joulukuussa. No, iso kaupunki ja minä maalainen. Netistä löytyvät ruokalista näytti erittäin lupaavalta sekä lounaalla että iltasella, sillä vegaanisia vaihtoehtoja oli runsaasti. Kun näimme viimeistä kertaa työporukalla ennen joulua, sain usutettua kollegani kokeilemaan uutta paikkaa.

Listalla oli kaksi vegaaniseksi muutettavaa annosta: korelainen kana korvattaisiin uppopaistetulla tofulla, ja misolohi misoglaseeratulla tofulla. Edamame-falafelit kvinoalla ja salaatilla oli valmiiksi vegaaninen annos. Misoglaseeraus kiinnosti, joten päädyin siihen. Työkaverijoukostani tilattiin molemmat muut annokset. Ja täytyy sanoa, että niin hyvältä kuin ne näyttivätkin, uskon saaneeni täysosuman.

Lautasella oli kaksi isoa viipaletta pehmeää tofua, jossa oli täydellinen rapea paistopinta. Se toi vahvasti mieleeni Hokun annoksen tofun – ja ilmankos, sillä henkilökunnassa on myös siellä työskennelleitä. Tämä oli parhaimpia syömiäni tofuruokia: mison umamisuus, paistopinnan paahteisuus ja tofun munakasmainen pehmeys olivat taivaallinen avioliitto.

Annos oli muutenkin monipuolinen: porkkanapyreetä, ihania grillattuja tarhapapuja, retiisiä, makeaa paprikaa ja misokastiketta. Riisiä tuli lisukkeeksi, ja söin sitä, mutta lautasellinen olisi mainiosti pärjännyt ilmankin.

Ravintolan iltalista on kiehtova, ja haluan mahdollisimman pian päästä maistamaan esimerkiksi bao-sämpylöitä ja pinakbet-pataa.

Sentro
Pieni Roobertinkatu 13
Helsinki

ma–to 11–15, 16–22
pe–la 11–15, 16–23
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset