Xiao Mei Lin Dumplings

"Dan dan -nuudelit olivat ainutlaatuinen ruokakokemus. Mitään tämän tyylistä en ollut koskaan ennen syönyt."

16.1.2020

Alkuperäinen Mei Lin -ravintola toimi vielä Lönnrotinkadulla, kun kävin siellä yli kolme vuotta sitten. Tuolloin en vielä ollut juuri löytänyt laadukkaita kiinalaiskokemuksia paria hot pot -ateriaa ja edesmennyttä West Lake Tea Housea (nyyh) lukuun ottamatta. Äimistyinkin, kun ystäväni kanssa pääsimme syömään täydellisiä parsakaaleja, paistettua kaalia ja ennen kaikkea chiliä tursuavaa tofuannosta. Tällaistako kiinalainen ruoka voisi olla!?

Harmikseni en ehtinyt käydä Mei Linissä uudelleen arvointikiireitteni vuoksi ja siksi, että ravintola oli pidemmän aikaa pois toiminnasta remontin vuoksi. Uudelleen aukeamisesta on kyllä jo aikaa, ja ravintola on ollut listoillani, mutta en ole saanut aikaiseksi – uusia testattavia kiinalaisia ravintoloita tuli niin paljon. Viime joulukuussa Mei Lin muutti Annankadulle. Lista näyttää entisen tapaan hyvältä, ja tänä vuonna minun täytyy keretä sinne! Minun on myös testattava ehdottomasti Lönnrotinkadun entisiin tiloihin juuri auennut Mei Lin Vegetarian Restaurant.

Tällä kertaa oli kuitenkin vuorossa samaan perheeseen kuuluva mykyravintola Xiao Mei Lin, joka on toiminut Lapinlahdenkadulla ilmeisesti ainakin vuodesta 2018. En tajua, miten olen missannut tiedon tästä kokonaan. Kuulin paikasta nimittäin vasta alle kuukausi sitten sattumalta, kun ystäväni kertoi siitä ohimennen eräässä Facebook-keskustelussa. Mykyt kiinnostavat aina, ja kun listalla näytti olevan samaisen ystäväni ylistämiä dan dan -nuudeleita, nappasin paikan to eat -listani kärkeen.

Ravintolan tarjonta näyttää olevan suht samaa niin lounasaikaan kuin illalla, joskin iltalistalta löytyvät tofutacot kuulostavat kiinnostavilta. Nyt lounastin kahden rakkaan ystäväni kanssa. Tilasin yhteiseksi pöytään molemmat vegaanisena saatavat mykyannokset, höyrytettynä ja chililiemessä, ja kaikki tilasivat itselleen dan dan -nuudelit tofulla.

Lounasaikaan ateriaan kuuluu myös salaattipöytä, josta sai vahvasti meren makuista leväsalaattia sekä etikoituja puunkorvasieniä. Tykkään molemmista, ja on kiva, ettei tarjonnassa mennä liian ”suomalaistetulla” makuprofiililla.

Mykyjen maut olivat todella samanlaisia kuin lounaalla New Yorkin kiinalaisalueella. Ystäväni nosti esiin sellerin aromin, minulle taas päällimmäisinä palasivat mieleen kiinalaisen keittiön tärkeiden lehtivihannesten aromit. En yhtään tiedä, mitä kaikkea mykyissä oli, mutta hyviä ne olivat. Lehtivihanneksiin keskittyvä täyte on kuitenkin niin kevyt, että ne soveltuvat enemmän ”makusyömiseen” kuin varsinaiseksi lounaaksi. Ainoa miinus oli, että kummankin annoksen mykyissä oli ilmeisesti ihan sama tai ainakin hyvin samanlainen täyte, eli yksi annos olisi riittänyt. Chililiemi oli hyvin mietoa, joten se ei riittänyt tuomaan kokemukseen tarpeeksi omaa tuntua verrattuna höyrytettyihin. No, ainakin saimme kylliksemme mykyjä!

Dan dan -nuudelit olivat ainutlaatuinen ruokakokemus. Mitään tämän tyylistä en ollut koskaan ennen syönyt. Kokonaisuutta hallitsi pähkinäinen kastike tai liemi, jonka makua pehmeät nuudelit kuljettivat oivallisesti mukanaan. Ilmava sienimäinen tofu oli mukava rapea lisä. Annos toi mieleen alkuperäisen Bali Brunchin annokset parhaimmillaan, mutta tämä oli tietysti vielä yksinkertaisempaa, pariin makuun ja koostumukseen keskittyvää. Minuun tällainen kokkaus vetoaa vahvasti, ja palaan tänne varmasti.

Xiao Mei Lin Dumplings
Lönnrotinkatu 33-35
Helsinki

ma suljettu
ti–pe 11–21.30

la–su 12–21.30

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset