Mei Lin Vegetarian

"Pehmeä tofu sopi hiipivän 'takapoltteisen' chilikastikkeen kanssa oivallisesti."

31.1.2020

Kävin tammikuun puolivälissä testaamassa kiinalaisen ravintoklassikko Mei Linin kakkospaikan, mykyravintolan Xiao Mei Lin ja ihastuin kovasti. Samalla kuulin, että Lönnrotinkadulle Mei Linin alkuperäisiin tiloihin oli perustettu kolmas paikka, kasvisravintola Mei Lin Vegetarian. Tämä on hieno ja uskaliaskin aluevaltaus, joten halusin käydä mahdollisimman pian testaamassa ravintolan. Suomessa ei liene koskaan ollut kiinalaista kasvisravintolaa, ellei monen maan keittiötä yhdistelevää Sen Chayta laske lukuun. Tuntien vanhan Mei Linin tason minulla oli suuret odotukset tästä.

Minun piti mennä lounastamaan yksin, mutta tajusin viime hetkellä kahden ystäväni ja kollegani toimiston olevan ihan noilla kulmilla. He olivat sopivasti juuri suunnitelleet lounasta, joten sain hyvää seuraa.

Vaikka käyn työporukalla aika usein (mahdollisuuksien kirjoon nähden liiankin usein) syömässä kiinalaista ruokaa lounaaksi, parhaatkaan kiinalaiset ravintolat eivät mielestäni ole koskaan pääse lounasaikaan lähellekään iltalistansa tasoa, vaikka ruoka olisikin hyvää. Tämä johtuu etenkin siitä, että buffetissa kiinalainen ruoka menettää olennaisia aromeitaan ja rakennettaan hyvin nopeasti. Eli kierron täytyy olla tosi nopeaa, jotta ruoka pysyisi kunnossa.

Ilahduinkin, kun Mei Lin Vegetarianissa lounas muodostui tilattavista lautasannoksista ja sen lisäksi vapaasti otettavista salaatti- ja keittoannoksista. Mikä hienointa, salaattilisukkeet tarjotaan erillisissä kipoissa, jolloin ne pysyvät raikkaina ja ovat muutenkin houkuttelevan näköisiä. Ilmeisesti alussa ravintolalla oli käytössään buffet, mutta he siirtyivät tähän systeemiin ja alensivat samalla lounaan hintaa. Toivottavasti tämä vetoaa asiakkaisiin, sillä itse olin tähän ratkaisuun kovin tyytyväinen.

Tämän päivän keitossa oli tofua, merilevää ja mielestäni pehmeäksi keitettyä retikkaa. Maku oli hennon merellinen, ja pidin siitä kovasti. Minähän rakastan monissa maailman keittiöissä juuri tällaisia simppeleitä yhden tai kahden raaka-aineen makuun nojaavia ruokalajeja. Keiton ohella maistelin salaattipöydästä edamamea ja puunkorvasientä sekä aina niin ihanaa kylmää valkosipulikurkkua. Hihkuin innosta saadessani sitä näin laadukkaana lounaspöydästä, sillä iltalistoilla tämän ruokalajin hinta on monessa ravintolassa käsittämättömän korkea. Tämä saattoi myös olla paras syömäni versio tähän mennessä. Jälleen: yksinkertaista ja perinteikästä, pariin makuun pohjaavaa ruokaa.

Lautasannokseksi tilasin tofua chilikastikkeella, kuten myös kollegoista toinen. Toinen heistä tilasi munakoisoa ja vihanneksia. Pehmeä tofu sopi hiipivän ”takapoltteisen” chilikastikkeen kanssa oivallisesti, ja pidin annoksesta. Munakoisokin oli juuri sellaista pehmeää ihanuutta kuin kuuluu. Tofu- tai munakoisoannokset toimivat pääruoka-annoksina hyvin. Mutta koska listalla on monia oivallisia ”lisukeruokia” kuten paistettuja papuja tai bok choyta valkosipulilla, Mei Lin Vegetarian lienee parhaimmillaan niin, että lounasannoksia jakaa yhteisellä lounasporukalla. Toisaalta lounasannosten valikoima antaa myös mahdollisuuden rakentaa lounaastaan kevyempi ja salaattimaisempi, koska ainakin tänään tarvitsemansa proteiinin sai mainiosti jo keitto- ja salaattipöydästä.

Toivon todella paljon, että Mei Lin Vegetarian löytää asiakaskuntansa ja paikkansa osana Mei Lin -ravintoloiden kolmikkoa. Suomi on taas yhtä tienraivaajaravintolaa rikkaampi.

Päivitys 29.7.2020: Mei Lin Vegetarian lopetti toiminnan Lönnrotinkadulla kesällä 2020 ja siirtyi Annankadulle yhteen Mei Lin Sichuanin kanssa. Vegaaninen ruokalista siis on edelleen käytössä.

Mei Lin Sichuan & Vegan
Annankatu 29
Helsinki

ma suljettu
ti–pe 11–21.30
la–su 12–21.30

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset