Sofia Bistro

"Pehmeää myskikurpitsaa suolaisella ja rapealla lehtikaalilla, ohrasuurimoita punakaalilla, paahteisen makuista herne-kikherne-chilisalaattia, punajuurihummusta sekä aivan valloittavan hyvää palsternakka-omenasalaattia."

13.2.2020

”Luovan työn kaupunkikeskus” Sofia Future Farm avattiin Torikortteleihin loppukesästä 2018, ja Kiseleffin talossa alkoi saman tien toimintansa aamiais- ja lounasravintola Sofia Bistro, iltaravintola Sofia Gastro (jota tällä hetkellä uudistetaan) sekä viinibaari Sofia Wine. Olin käynyt kerran ystävien kanssa parilla viinilasillisella viimeksi mainitussa ravintolaillallisen jälkeen, mutta ravintoloissa en ollut ehtinyt käydä. Aiemmin Sofia Bistron tiloissa toimineessa Café Köketissä kävin kerran vegaanisella aamupalalla tai brunssilla, en muista kummalla, mutta silloin en tullut kirjoittaneeksi arviota. Taisi ollakin niin, että ravintola oli tuolloin lopettamaisillaan.

Sofia Bistro ei ole kasvisravintola, mutta sen tarjonta on vahvasti kasvispainotteista, ja keittiössä korostuu kausi- ja lähiruoka. Ravintola onkin mukana Kaupunkilaisten oma pelto -osuuskunnassa. Se tarjoaa aamiaista, lounasta ja kahvilatuotteita. Nyt tulimme työporukkamme kanssa lounastamaan.

Lounaaseen kuuluva keitto ei ollut tällä kertaa vegaanista, mutta se ei haitannut, sillä muu tarjonta oli niin monipuolista. Otin lautaselleni pehmeää myskikurpitsaa suolaisella ja rapealla lehtikaalilla, ohrasuurimoita punakaalilla, paahteisen makuista herne-kikherne-chilisalaattia, punajuurihummusta sekä aivan valloittavan hyvää palsternakka-omenasalaattia, joka oli suosikkini.

Olin kovin iloinen, että työkaverini ehdotti tätä ravintolaa, sillä olin täysin unohtanut sen olemassaolon (vaikka ystäväni, Kaupunkilaisten oman pellon aktiivi, olikin sitä aikanaan suositellut ja usuttanut minua käymään). Olemme nimittäin urautuneet pahasti tiettyihin samoihin ravintoloihin, etenkin pariin suosikkikiinalaiseemme. Pätevä kiinalainen lounasruoka on hyvää, mutta tällainen tuoreen ja raikkaan tuntuinen ateria oli ihanaa vaihtelua, ja aterian jälkeen olo oli kylläinen mutta kevyt. Tänne palaan varmasti lounastamaan vielä monta kertaa. Ruokalista vaikuttaa myös mukavan vaihtelevalta.

Sofia Bistro
Kiseleffin talo
Aleksanterinkatu 28
Helsinki

aukioloajat
ma–pe 9–15
la–su suljettu

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

, ,