Tullikamarin Klubi

"Salaattipöytä on ollut joka kerta lähes kokonaan vegaaninen, keitto on sitä useimpina päivinä, ja joka päivä yksi pääruoka on vegaaninen."

14.2.2020

Arvioin Tullikamarin Klubin lounaan viimeksi kolme ja puoli vuotta sitten. Olen käynyt täällä lounastamassa pari kolme kertaa sen jälkeen, aina jonkin työtapaamisen yhteydessä. Nytkin sovin lounastreffit vanhan kollegani kanssa, kun olin menossa puhumaan samana päivänä hänen luentokurssilleen.

Edellisestä käynnistä oli aikaa, ja muistan silloin hieman huolestuneeni pienestä väkimäärästä lounasaikaan. Huoleni oli ilmeisen turha, sillä nyt ovella oli ennen yhtätoista porukkaa odottamassa, ja pöytiin kertyi nopeasti kunnolla väkeä. Mukavaa, että panostus lounaaseen on tuottanut tulosta. Kuten edellisessä arviossa kerroin, ystäväni siirryttyä johtamaan paikan keittiötä taso parani huimasti, lounaasta tuli paljon suositumpi, ja mikä mukavinta, vegaaninen tarjonta parani kertaheitolla.

Salaattipöytä on ollut joka kerta lähes kokonaan vegaaninen, keitto on sitä useimpina päivinä, ja joka päivä yksi pääruoka on vegaaninen. Tällä viikolla tarjolla oli ollut soijasnitzeleitä sienikastikkeessa, perunapapucurrya, kikherne-tomaattikastiketta sekä jokatorstaista lasagnea. Perjantaina vuorossa oli linssikeittoa ja burrito-buffet.

Tomaattinen linssikeitto oli mukavan muhevaa ja täyteläistä, ja söin sitä pari lautasellista. Burritoon keräsin täytteeksi soijamuhennosta, maissi-tomaattisalsaa, creme fraichea tai vastaavaa, guacamolea, salaattia ja jalapenoja. Kokonaisuus oli erinomainen ja pesi minkä tahansa tex-mex-ravintolan virityksen kuusi nolla. Olisin syönyt toisenkin, mutta en uskaltanut riskeerata ruokakoomaa ennen kahta luentoa.

Pentele kun työreissut Helsinkiin osuvat useimmiten torstaille – muuten kävisin kyllä pian lasagnella.

Tullikamarin Klubi
Tullikamarin aukio 2
Tampere

lounas ma–pe 11–14

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset