Mama Bear

"Kirpeä hummus ja puuro olivat ihan mahtava yhdistelmä!"

21.2.2020

Laukontorin kulmassa on toiminut jo neljättä vuotta ”puurobistro” Mama Bear, josta sain kuulla hyvin nopeasti Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä. Annoskuvat olivat kiinnostavia, ja puuro lounasannoksen perustana kuulosti minusta hienolta idealta. Olen joskus saanut puuroa osana fine dining -illallisen kokonaisuutta, ja olin tietoinen puuron renessanssista niin makeissa kuin suolaisissa annoksina monista ruokaohjelmista (etanapuuro taisi olla ensimmäinen, johon törmäsin). Mama Bear oli käsittääkseni kuitenkin ensimmäinen paikka, joka tarttui tähän ilmiöön täysillä.

Tämä kahvila-ravintola on siis odottanut vuoroaan to eat -listallani pitkään, mutta koska käyn aiempaa paljon vähemmän Tampereella, ensivisiitti vei aikaa. Olin kyllä käynyt ovella kääntymässä pari kertaa, kun olin kokeillut onneani ravintolan jo sulkeuduttua. Nyt tiesin, että minulla olisi lounasaikaan runsas tunti odotusta, ja olisin vielä sopivalla suunnalla.

Puurobistron lisäksi mainostaa olevansa ”Hyvinvointihuone” ja ”Ideaario”, ja kahvilassa on esillä kaikenlaista mindfulnessiin liittyvää. No, tämähän ei ole ollenkaan minun teekupposeni, mutta en antanut sen häiritä itseäni. Olinhan etsimässä puuroa ja arvioimassa paikan ruokatarjontaa. Tämän tyylinen imago saattaa vieraannuttaa joitain potentiaalisia kävijöitä, mutta kehotan rohkaistumaan ja suuntaamaan suoraan puurokulholle. Ruoka oli nimittäin erinomaista.

Suolaisten puurojen listalta löytyi pari vegaanista vaihtoehtoa, joista valitsin hummus-kidneypapuannoksen. Otin isomman kulhon, mikä jälkikäteen hieman harmitti: pienemmän kulhon syötyä olisi ollut tilaa myös makealle versiolle! No, toiseen kertaan.

Annosten perustana on siis kaurasuurimoista keitetty puuro, joka oli oivallista ja toi mieleeni Yhdysvalloissa syömäni aamupuurot, jotka poikkesivat edukseen kotimaisista kokemuksista. Maku oli täyteläinen, tuntu muheva. Puuroon siis ei ollut sekoitettu mitään, vaan suolaiset lisukkeet oli kasattu päälle poke bowlin tai sushikulhon tapaan. Etenkin kirpeä hummus ja puuro olivat ihan mahtava yhdistelmä! Kidneypapujen rautainen maku toimi myös oivasti, ja vihreät versot toivat vaihtelua. Annos kantoi loppuun saakka, vaikka viimeiset kolme neljä lusikallista olivatkin enää pelkkää puuroa. Hyvää sellaista.

Jäin vielä kahville ja söin cashewpähkinätäytteisen suklaakonvehdin. Mahassa oli lämmin, hyvä ja täyteläinen olo. Tämä oli hyvä alku päivälle, etenkin kun olin ollut vähän apealla tuulella. Olen erityisen iloinen siitäkin, että löysin uuden aamiaispaikan ydinkeskustasta, sillä aina silloin tällöin sellaiselle on tarve.

Mama Bear
Laukontori 6 B
Tampere

ma suljettu
ti–pe 8.30–14.30
la 9–15
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,