Heval

"Täytyy sanoa, että lievästi järkytyin, kun annos kannettiin pöytääni, sen verran monsteri se oli."

9.2.2020

Seitankebab on sillä lailla kummallinen ruoka, että lähtöjään se ei kovin kummoista ole. Parhaimmillaan siitä saa kuitenkin sensorttisen mättöonnen, johon harva muu ruoka pystyy. Etenkin kun on kunnolla kastiketta. Olen syönyt joitain huonoja seitankebabaterioita mutta myös vallan erinomaisia Turun Tikitakissa, Porin Turo’s Heavy Kebabissa, Tampereen Pizpalassa, Jyväskylän Ephesuksessa ja Helsingin Döner Harjussa. Mainitut ravintolat ovat itse asiassa onnistuneet niin hyvin, että minulla on ollut korkeahko kynnys kokeilla muualla ja ottaa riski Pizza Expressin kaltaisesta määlystä kokemuksesta.

Hyvän kurkun Samuli kuitenkin intoili viime vuoden lopulla Ratinan kauppakeskukseen laajentuneen klassisen kebabravintola Hevalin valtaisista seitanannoksista sen verran, että alkoi kiinnostaa. Hän söi poikansa kanssa kaksin yhden ristikkoperunaisen annoksen, joka oli valokuvassa kirjaimellisesti pään kokoinen. Kuulemma riitti mainiosti kahdelle. Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä puhuttiin paikasta myös paljon hyvää, joten pakkohan oli uskaltaa.

Hevalissa on lounasaikaan ”välimerellinen” buffetti, joka ei vaikuttanut kasvisruokaa hakevan näkökulmasta järin antoisalta joitain salaatteja lukuun ottamatta. Mutta kun tilasin listalta seitankebabin ranskalaisilla, hintaan kuului lounaspöydän salaattiosio. Annostani odotellessa söin muun muassa vallan kelpoa kikhernesalaattia, vuonankaalia, marinoituja oliiveja ja kebabravintoloiden klassista kurkumamakaronia.

Täytyy sanoa, että lievästi järkytyin, kun annos kannettiin pöytääni, sen verran monsteri se oli. Seitania oli valtaisa läjä, kastiketta löytyi kunnolla, perinteisiä aaltoranskalaisia mukava kasa ja salaattiakin soosilla. En jäänyt miettimään kastikkeiden vegaanisuutta, sillä ainakin pari Vegaaninen Tampere –ryhmän jäsentä on varmistellut asiaa omistajalta. Kastikkeita!

Olihan tämä nyt hyvää, tosi hyvää. Seitanissa oli kunnolla makua, ja salaatti tuki sitä oivallisesti. Mielestäni annos pärjää vertailussa Porin Turo’s Heavy Kebabille, johon olen tykästynyt ja joka tulee tyylillisesti tätä lähimmäksi edellä mainituista. Tänne palaan ehdottomasti. Annoksenhan saa myös ristikkoperunoilla, jos haluaa heittäytyä ihan överiksi. Mutta nyt klassikkoranskalaiset toivat mukavan nostalgisen tunteen tyytyväisen ähkyn päälle.

Heval
Ratinan ostoskeskus, 3. kerros
Tampere

ma–pe 10.30–20
la 11–20
su 12–18

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset