Junk Bar & Lounge Kumma

"Arancinot ovat niin ääriharvinaisia Suomessa, että upotin hampaani sellaiseen ensimmäisenä. Todella hyvää!"

4.7.2020

Arvioin Kumman vähän yli pari vuotta sitten pian sen avattua ovensa, ja kävin siellä syömässä melko nopeaan tahtiin varmaan kolme tai neljä kertaa – sen verran ihastuin paikkaan. Sen jälkeen en ole syömään päätynyt, vaikka yritystä on ollut. Kummasta tuli nimittäin nopeasti niin suosittu, että se on ollut täyteen ammuttu joka kerta, kun olen yrittänyt tulla illalla syömään. Käyn Tampereella nykyään hyvin harvoin varta vasten illastamassa, eli ateriakokemukset tahtovat kertyä muiden satunnaisten vierailujen ohessa. Uuden arvioin aika kuitenkin olisi ehdottomasti ravintolan löydettyä paikkansa ja listankin muututtua monta kertaa. Tällä kertaa valmistauduin sopimalla ruokatreffit rakkaan ystäväni kanssa ja varaamalla pöydän lauantai-illaksi.

Vaikka Kummasta on muodostunut toisen ystäväni lausumaa käyttääkseni ”nuorison suosima ja keskeinen”, hämmästyksekseni huomasin, että me keski-ikäiset miehet emme suinkaan olleet paikan vanhimmat. Paikan asiakaskunta on pääosin nuorta, ja tunnelma on selvästi baarimainen, mutta ravintolatason ruokalista selvästi houkuttaa muutakin väkeä.

Istuimme meille varattuun mukavaan kulmapöytään ja tutustuimme ruokalistaan. Alkupalalista oli muuttunut alkuajoista tyyliltään selvästi perinteisemmäksi, mikä varmasti on ollut hyvä ratkaisu. Edellisessä arviossa kehumani tomaatti-basilikaterriini oli oiva annos, mutta ehkä sen tyylinen ruoka oli baariin liiankin kummaa, koska muistan myöhempien visiittien seuralaisten ihmetelleen sitä. Nyt päädyin kokeilemaan munakoisofrittereitä chipotlekastikkeella ja jugurtilla. Pääruokalistalla on säilynyt mahtava ”Kebarbapapa”, mutta ystäväni esimerkistä innostuneena tilasin varrasannoksen ”Tres Barettas!”.

Munakoisofritterit oli pienehkö mutta erittäin onnistunut, jopa elegantti annos. Munakoison leivitys oli rapea, mutta sisällä oli täyteläisen pehmeää munakoisoa. Chipotlekastike ja kirpeä jugurtti sopivat hyvin yhteen, ja niitä kaapi suuhunsa mielellään myös rapeilla retiisiviipaleilla. Alkuruoan kanssa join georgialaista punaviiniä.

Pääruoan saapuessa pöytään huudahdin ihastuksesta, sillä olin suhtautunut varrasannokseen lievällä varauksella. Vartaat ovat liian usein eräänlainen ruoanlaiton tekosyy, jossa ulkomuodolla peitetään keittotaidon tai viitseliäisyyden vähäisyyttä. Kumpikaan näistä ei kuvastanut tätä annosta lainkaan. Ruokaa ei ollut kypsytetty vartaissa, vaan kolmeen puutikkuun oli asetettu kaksi falafelia, kaksi munakoisofritteriä ja kaksi arancinoa eli uppopaistettua risottopalloa. Pallurat lepäsivät monipuolisen salaatti- ja kastikepedin päällä. Vaihdoin punaviiniä pääruoalle – en muista nimeä tai alkuperämaata, mutta sen täyteläinen aromi sopi tähän ruokaan erinomaisesti. Kiitokset henkilökunnalle juomasuosituksista

Arancinot ovat niin ääriharvinaisia Suomessa, että upotin hampaani sellaiseen ensimmäisenä. Todella hyvää! Risotossa oli mehukkuutta, ja osana isompaa annosta ne eivät kaivanneet täytettä tai mitään muuta ainesta risottoon. Munakoisofritterit olivat hyviä, joskin toki hieman toisteisia alkuruokaan nähden, mutta se oli tietysti oma tilausmokani. Falafeleissa oli mielestäni vahva härkäpavun ”rautainen” aromi, mistä pidän, sillä lähes aina Suomessa saa pelkästä kikherneestä tehtyjä falafeleja. Pohjalla oleva couscous ja hyvin lehtikaalinen salaatti tukivat kaikkia näitä erinomaisesti, ja monipuolisia kastikkeita oli juuri sopiva määrä. Tämä oli vuoden mukavimpia ravintola-annoksia!

Jälkiruoaksi otin viipaleen lakritsivadelmakakkua. Veikkaan, että se oli paikallisen Böönan tuotantoa, sillä olen syönyt aivan samanlaisen ennenkin – tai sitten vaikutteita on saatu vahvasti. Todella hyvää se oli joka tapauksessa. Tuplasepresso ja lasillinen vanhaa kunnon Vat 69 -viskiä siivittivät illan onnesta hyrisevään päätökseen. Kumma on kyllä valloittavan mukava paikka. Suosittelen kuitenkin käymään siellä mahdollisimman pian, sillä klassinen ”Doriksen talo” on saanut purkutuomion.

Junk Bar & Lounge Kumma
Aleksanterinkatu 20
Tampere

ma suljettu
ti–to 16–23
pe 15–02
la 14–02
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset