Masu Asian Bistro

"Ensimmäiset suupalat olivat hyviä, mutta monotoniseen makuun kyllästyi nopeasti."

15.7.2020

”Aasialainen bistro” Masu on toiminut Tampereella Hämeenkadulla vuodesta 2014. Arvioin sen ensimmäistä kertaa vuonna 2015, kun Hyvä kurkku toimi vielä Sylvi-lehden sivuilla. Tämänkertainen visiitti oli kolmas, ja joistain onnistuneista elämyksistä huolimatta kaikilla kerroilla tietyt perusongelmat toistuivat. Sen takia palaan tässä arviossa aiempiinkin kokemuksiin.

Viisi vuotta sitten söin alkuruokana parsakaalia ja cashewpähkinöitä ”umamiliemessä”. Liemen maku oli vahva ja herkullinen, mutta se hallitsi annosta niin, että loppuvaiheessa parsakaalin kukinnot olivat muuttuneet aivan liian suolaisiksi. Pääruokana oli nuudeliannos sienillä – sienet olivat herkullisia, mutta jälleen annoksessa oli paitsi liikaa hallitsevan makuista lientä, liemen perusmaut olivat tismalleen samat kuin alkuruoassa. Annoksessa oli myös suuri määrä alkuruoasta tuttuja cashewpähkinöitä, ja suuret liki raa’at porkkanan ja sellerin palaset tekivät syömisestä hankalaa. Koska muuta vegaanista alku- ja pääruokayhdistelmää ei ollut, toisteisuutta ei ollut välttäminen. Sen sijaan jälkiruoaksi sain oivallisia tempurabanaaneja ja sorbettia.

Pari vuotta myöhemmin päätin kokeilla Masua uudelleen, sillä olin kuullut kehuja kasvismenun vegaanisesta versiosta. Kokonaisuus oli jälleen pettymys. Höyrytetyt bao-sämpylät tofulla olivat ihan okei, joskaan tofua ei ollut maustettu juuri mitenkään. Toisena alkuruokana tarjottu merileväsalaatti oli onnistunut, joskin piskuinen verrattuna samaan ruokaan tilattuna alkuruokalistalta – mikä vei ideaa koko menulta, koska kaiken saman saisi ruokaisampana koostettua peruslistalta. Pääruokana oli oivallisesti tempuroitua tofua ja sieniä, mutta valitettavasti jälleen alkuruokasalaatin ja pääruoan kastikkeiden maut olivat liki identtiset. Menukokonaisuudessa toisteisuutta ei voinut – jälleen – välttää. Jälkiruoka oli paha pettymys.

Nyt kun Hyvä kurkku on auennut omilla verkkosivuillaan, oli selvää, että Masu pitäisi testata uudelleen. Kävimme illallisella vaimon kanssa. Alkudrinkiksi tilasin talon gin & tonicin, johon ihastuin: juoman pinnalla oleva pippurirouhe toimi oivallisesti! Yleensä en piittaa perinteikkäästä versiosta poikkeavista gin & toniceista, mutta tähän ihastuin. Alkuruoaksi tilasin ”hirata bun” -annoksen eli pari höyrytettyä bao-sämpylää marinoidulla tofulla. Tällä kertaa sämpyläannos oli suorastaan erinomainen, ja se pääsi lähelle Helsingin Momo Tokon vastaavaa. Tofuun oli saatu hieno vivahteikas maku. Tilasin meille jaettavaksi myös edamame-annoksen, johon ihastuimme: kypsyys ja suolaisuus olivat täysin kohdillaan. Vaimon alkuruokana oli ensimmäiseltä reissulta tuttu ”umami broccoli” eli parsakaali umamiliemessä. Minun makumuistini mukaan annos ei ollut juuri vuosien varrella muuttunut. Maku oli hyvä, mutta liemi hallitsi annosta liian vahvasti.

Pääruokani oli ”Yasai”: munakoisoa, kikherneitä, maapähkinöitä, ananasta ja tofua makeassa kastikkeessa. Annos tarjottiin laakealla lautasella riisikipon kanssa. Se ei ollut vailla ansioita: munakoiso oli pehmeää ja täyteläistä, ja ananakseen oli saatu hyvä maku. Mutta kokonaisuutta hallitsi jälleen liian vahva kastikkeen maku, josta puuttui hapan vastapaino. Ensimmäiset suupalat olivat hyviä, mutta monotoniseen makuun kyllästyi nopeasti, ja ruokaa oli myös hyvin hankala syödä tikuilla, jotka olivat pöydän ainoat aterimet. Annos jätti suuhun öljyisen tunnun.

Onneksi jälkiruoka oli tällä kertaa erinomainen, suorastaan nerokas. Raikas litsin, kookoskerman ja limesorbetin yhdistelmä pyyhkäisi öljyisen tunteen tiehensä ja jätti jälkeensä hyvän aromin.

Tämä uusin kokemus oli ehdottomasti paras vierailu Masussa, mutta koska kokonaisuus ei taaskaan toiminut, aivan samoista syistä kuin ennenkin, en voi suositella ravintolaa vegaaniruokaa etsiville.

Masu Asian Bistro
Hämeenkatu 3
Tampere

ma–ti suljettu
ke–pe 17–23
la 16–23
su suljettu

Kotisivut

Facebook

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset