Valkoinen Puu

"Mango-passionhedelmäkakku oli minun makuuni liian makeaa, ja keksipohja oli niin ohut, että käytännössä söin viipaleen kreemiä."

4.7.2020

Viime vuoden lokakuussa Keskustorin laitaan avattiin uusi kahvila Valkoinen Puu, josta kuulin Vegaaninen Tampere -ryhmässä joskus alkuvuodesta. ”Suomalais-amerikkalaisella” kahvilaketjulla on kahvilat myös Seinäjoella ja Kauhajoella. Ravintola ilmoittaa verkkosivuillaan, että vegaanista suolaista ja makeaa on aina tarjolla, ja tämähän on mukavaa. Kun poikkeusolot olivat ohi, pääsin vihdoin testaamaan.

Tällä kertaa tarjolla oli kahta juustokakkutyylistä vegaanista kakkua, joista päädyin mango-passionhedelmäkakkuun. Aiemmin ravintola on ilmoittanut suklaakakusta, joten valikoima selvästi vaihtelee, mikä on mukavaa. Suolaisella puolella tarjolla oli salaatteja ja panineja, jotka olisivat muunnettavissa vegaaniseksi. Juustoinen pestopanini aurinkokuivatuilla tomaateilla kuulosti ihan kiinnostavalta, mutta olin juuri syönyt. Toivoisi kuitenkin vegaaniselle vaihtoehdolle jotain ruokaisampaa, sillä vegaanisissa juustoissa ei juuri ravintoa ole. Huhtikuussa huomasin somessa maininnan verkkokaupan kautta noutoruokana myydystä vegelasagnesta! Mutta ilmeisesti tällaiset ruuat eivät kuulu ainakaan vielä normaalivalikoimaan. Lasagnehan kiinnostaa aina, ihan joka päivä.

Mango-passionhedelmäkakku oli minun makuuni liian makeaa, ja keksipohja oli niin ohut, että käytännössä söin viipaleen kreemiä. Sen verran hyviä vegaanisia leivonnaisia kaupungista saa, että ihan tällä kokemuksella en vielä osaa Valkoista Puuta suositella.

Valkoinen Puu
Aleksis Kiven katu 24
Tampere

ma–pe 9–20
la 10–19
su 10–17

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset