Kahvila Caffetta

"Entä Oreo-pallo? Ihan loistava! Konvehtimaiseen rakenteeseen oli saatu klassikokeksin makuyhdistelmä ilman keksin kuivuutta."

31.7.2020

Kävin arvioimassa Tammelantorin laidalla toimivan Kahvila Caffettan kolmisen vuotta sitten, ja sen jälkeen olen käynyt siellä pari kertaa. Useamminkin olisin voinut käydä, sillä tykkään paikan tunnelmasta kovasti. Caffettassa on sellaista selkeälinjaista vanhan ajan kahvilan tunnelmaa, josta pidän: tällaisessa paikassa olisin voinut käydä aikanaan kirjasivistyneen isotätini kanssa ennen kuin menimme katsomaan My Fair Ladya teatteriin. Tamperelaiset kahvilahetkeni ovat kuitenkin vähentyneet takavuosista, kun työtapaamiset suuntaavat useimmiten pääkaupunkiin. Tällä kertaa olimme käymässä vaimon kanssa pitkästä aikaa Tammelantorilla ostoksilla, ja koska oli armaani syntymäpäivä, suuntasimme alkuun synttärikahveille.

Vitriinissä oli edelliseltä reissulta tuttua mehevän näköistä härkispiirakkaa sekä konvehtimaisia Oreo-palloja. Tilasin tietysti molemmat capuccinoni kanssa. Piirakka oli juuri sellaista kuin muistin: taiten tehty murutaikina, joka pysyi koossa olematta yhtään kuivaa, ja hieman tulinen härkistäyte, joka oli pysynyt mehevänä jonkinlaisen ehkä kasviskermaisen päällyksen ansiosta. Muistan hyvin ajan, jolloin tällaisia vegaanisia suolaisia piirakoita ei saanut juuri mistään paitsi silloin tällöin Café Gopalista ja Turun Kirjakahvilasta. Sittemmin piirakkarintamalle on tullut mahtava Café & Bakery Mimosa ja tietysti oma lempääläinen Siirimme, jossa Emma on välillä leiponut herkullisia vegaanisia piirakoita. Tässä seurassa Caffettan härkispiirakka pärjää erinomaisesti! Ehkä joskus myös klassiset suolaiset kansipiirakat löytävät tekijöitään: niitä muistelen kaiholla.

Entä Oreo-pallo? Ihan loistava! Konvehtimaiseen rakenteeseen oli saatu klassikokeksin makuyhdistelmä ilman keksin kuivuutta: rakenne muistutti hieman mutakakkua. Tuhti pallura oli juuri sopivan kokoinen minulle, mutta makean persommille suosittelen kahta kerralla.

Tampere on edelleen suosikkikaupunkini, mitä kahviloiden vegaaniseen tarjontaan tulee.

Kahvila Caffetta
Kyllikinkatu 11
Tampere

ma–pe 9–19
la 10–16
su suljettu

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset