Nuåvo

"Kuten olen usein todennut, marinara vaatii tomaattikastikkeeseen hieman ylimääräistä suolaisuutta, ja tällä kertaa oliivit toteuttivat tämän tehtävän varsin hyvin."

15.8.2020

Kuten heinäkuussa kirjoitin, kuulin Porin uudesta napolilaistyylisestä pizzeriasta pian sen avauduttua käydessämme niin ikään uudessa Dante Pizza & Barissa. Ajattelin, että vierailu Nuåvossa menisi jonnekin syksymmälle, koska melko harvoin aterioimme Porissa muualla kuin anoppilassa. Kesän viimeisellä pidemmällä reissulla päätimme kuitenkin ex tempore lähteä syömään kaupungille. Toisin kuin Dantessa, listalta löytyisi marinara, ja sehän kiinnostaa aina!

Iloisesti palveleva ja (ihan koko ajan) vitsaileva tarjoilija otti viisihenkisen seurueemme vastaan ja järjesti meille tilaa, vaikka kaikki isompien seurueiden pöydät olivat joko varattuja tai täynnä. Ravintola ei ollut täynnä lauantai-iltana, mutta monta seuruetta siellä oli, mikä paljasti sinänsä mukavassa sisustuksessa ongelman. Paikan akustiikka nimittäin on sellainen, että ihmisten puheensorina muuttuu teräväksi taustaääneksi, joka tekee keskustelun hieman hankalaksi. Mutta tällaisilla akustisilla ongelmilla on tapana korjaantua kokemusten myötä. Uusi ravintolahan tämä on.

Kuten sanottua, tilasin listalta marinaran – muitakin vegaanisia vaihtoehtoja olisi ollut, mutta tästä pitää aloittaa, jos mahdollista. Kuten kuvasta näkyy, en kuitenkaan saanut millään napolilaisilla kriteereillä marinaraa. Pizzasta puuttui kokonaan oregano, valkosipulia oli viipaleiden sijaan pienenä putuna, ja ennen kaikkea, päällä oli iso kasa tummia oliiveja! Koska Italia on iso maa, eikä mistään ruokalajista ole ”oikeaa” reseptiä, haulla ”pizza marinara con olive” kyllä löytää paljon tuloksia. Mutta silti pieni marinara-puristi päästi minussa avunhuudon.

Tästä huolimatta pizza oli erinomaista! Taikina oli juuri sellaista kuin napolilaiseen tyyliin kuuluu, ja tomaattikastike oli erinomaista. Kuten olen usein todennut, marinara vaatii tomaattikastikkeeseen hieman ylimääräistä suolaisuutta, ja tällä kertaa oliivit toteuttivat tämän tehtävän varsin hyvin. Oreganon makua kyllä jäin kaipaamaan, ja valkosipulin aromi ei noussut niin hyvin esiin kuin perinteisessä marinarassa. Silti tämä kokemus päihitti kyllä Dante Pizza & Barin selvästi – joskin, kuten totesin, siellä taikinan ja tomaattikastikkeen tyyli on erilainen, ei niin napolilainen, joten ortolanan kaltainen juustoton kasvispizza onnistuisi siellä ehkä paremmin. Molempi parempi, siis.

Nuåvo
Antinkatu 14
Pori

ma suljettu
ti–to 16–22
pe–la 16–23
su 15–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,