Siuron Koski-Baari

"Eteeni kannettiin melkoinen mötkäle: ei hampurilaisista hienostuneimpia, mutta parhaita baariburgereita, joihin olen hampaani iskenyt."

8.8.2020

Vanhana nokialaisena Siuron Koski-Baarin luulisi olevan minulle tuttu paikka, mutta mikäli muistan oikein, tämä oli vasta toinen käynti klassikkobaarissa. Edellisellä kerralla en syönyt vaan join krapulaisena oluen, eikä silloin tarjolla olisikaan ollut varmaan mitään vegaanista. Mutta pari vuotta sitten kuulin ystäviltäni, että Koski-Baarin uuden yrittäjän myötä ruokalistalle oli tullut komea vegaanisten annosten edustus, iso valikoima seitanruokia. Sinnehän olisi mentävä jonain päivänä. Käyn hyvin harvoin tätä nykyä Nokian suunnalla, joten päätimme vaimon kanssa järjestää joskus kesäretken vanhoihin maisemiin.

Asia muistui mieleen viisaalle vaimolleni, joka ehdotti taideretkeä Laukon kartanoon ja maalaismaisemien katselua matkalla Siuroon. Reitille mahtui myös käynti uudessa Nokian kirjastossa Ossi Somman näyttelyä katsomassa sekä huumaantunut kävelyretki Somman patsaspuistossa Siurossa. Taiteennälkä oli tyydytetty, ja vatsamme huusivat ruokaa. Matkalla aterian ääreen äimistelimme Siuron huimia järvimaisemia.

Baarin terassi oli aivan täynnä kuumana kesäpäivänä, mutta löytyi kun löytyikin meille pöytä varjoisasta paikasta ihanassa viilentävässä tuulenvirissä. Olin miettinyt koko matkan vaihtoehtoja: pizzaa, seitansiipiä, falafelia vai hampurilainen? Päädyin seitanhampurilaiseen ”Eräkettu”, ja onnekkaan valinnan teinkin. Eteeni kannettiin melkoinen mötkäle: ei hampurilaisista hienostuneimpia, mutta parhaita baariburgereita, joihin olen hampaani iskenyt.

Hyvän sämpylän väliin oli tungettu komea kasa seitankebabia, vegaanista juustoa, sipulia, salaattia, sekä kunnolla kastikkeita: sopivasti puraisevan chilimajoneesin lisäksi jonkinlaista grilli- tai kebabkastiketta. Aika usein tällaiset ”sloppy joe” -henkiset kebabpurilaiset ovat hieman hankalia syödä käsin – mikä on tietysti tyydyttävin tapa nauttia ateriasta. Mutta kun purilaisen leikkasi kahtia, puolikkaat pysyivät mainiosti koossa kädessä. Juuri sopivasti sottaista. Maku oli kertakaikkisen herkullinen. Sooseja valui lautaselle sen verran, että ketsuppipulloon ei tullut juuri tartuttua ranskalaisia syödessä. Niitä oli annoksessa sopiva määrä niin, että lautasen jaksoi hyvin syödä tyhjäksi.

Valtavan hieno kesäkokemus.

Koski-Baari
Siurontie 71
Siuro

ma–to 9–22
pe–la 10–01
su 10–22
(keittiö suljetaan 21)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , ,