Chu Asian Street Food

"Olin iloinen, että annoksissa oli käytetty sienimäistä, kastikkeiden makuja imevää tofua, ja maustamisessa oli ehkä jotain pientä omaleimaisuutta."

21.9.2020

Heti arvion alkuun sanottakoon, että Helsingin loistava autenttisen kiinalaisen ruoan tarjonta on poispilannut minut. Pääkaupungissa on yli puolen tusinaa ravintolaa, joista saa monivivahteisia kiinalaisten keittiöiden annoksia turruttavan tulisista sichuanilaisen keittiön annoksista hienovaraisiin kuminan kosketuksiin. Siksi en enää juuri koskaan syö kiinalaista Tampereella, Tu Huongin kevätkääryleitä ja Lotus Gardenin klassista munakoisoannosta lukuun ottamatta (menin kihloihin jälkimmäisen äärellä). Parista ohimenevästä yrityksestä huolimatta kunnolliset kiinalaiset maut eivät ole koskaan juurtuneet Tampereelle. Suomalaistettujen makutottumusten muurin ylittäminen on aina riski.

Siksi kiinnostuin, kun minulle mainittiin, että uuden Chu Asian Street Foodin makumaailma poikkeaisi normaalista ”helpotetun” kiinalaisen ruuan makumaailmasta. Ravintola mainostaa ”aitoja” ja ”uniikkeja” makuja ja aasialaisen katuruoan henkeä. Tilaisuus tuli yllättäen pari päivää myöhemmin. Palasimme vaimon kanssa Porista, ja olimme lopen uupuneita kolmen päivän puutyöurakoinnin jälkeen. Nyt emme jaksaisi kokata, joten päätimme poiketa Tampereella hakemassa pitkästä aikaa noutoruokaa.

Chu on avara, valoisa tila, joka tutun Kiina-kitschin sijaan on sisustettu pikemminkin tietoisen pikaruokahenkisesti, henkilökunnan oransseja työunivormuja myöten. Tarjoilija palveli minua osaavasti ja kertoi, että kaikki tofuruoat ovat vegaanisia – mukaan lukien listan virheellisesti merkitty tofu ”osterikastikkeessa”, jossa olisi käytetty sienikastiketta. Tilasin sitä ja sichuantofua. Sain ruokani kohtuullisen nopeasti, ja paketeista kohosi aika hyvä, hieman tavanomaisesta kiinalaisesta ruoasta poikkeava aromi.

Valitettavasti ruoka ei kuitenkaan mielestäni poikennut edukseen mitenkään erityisen paljon. Olin iloinen, että annoksissa oli käytetty sienimäistä, kastikkeiden makuja imevää tofua (ymmärtääkseni siis kuivattua laatua), ja maustamisessa oli ehkä jotain pientä omaleimaisuutta. ”Sichuanilaisessa” tofussa ei ollut kyllä mitään tunnistettavaa sichuanilaista vaikutetta: pieni chilisyys tuntui häivähdyksenä, mutta sichuanpippuria annoksessa ei maistanut. Ihan okei molemmat annokset olivat, mutta en silti varta vasten lähtisi tänne syömään.

Jään siis edelleen odottamaan kunnon kiinalaisen keittiön rantautumista Tampereelle.

Chu Asian Street Food
Sammonkatu 44
Tampere

ma–pe 10.30–20
la 12–20
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset