Vegoshi

"Maut jäivät hyvin yksipuolisiksi, 'helpoiksi' ystävääni lainatakseni."

24.9.2020

Helsingin keskustan Kluuvin kauppakeskukseen aukesi taannoin uusi ravintola-alue Kluuvi Kitchen. Sinne siirtyi sekä jo aiemmin Kluuvissa toimineita että uusia ravintoloita. Näistä yksi oli aiemmin Vaasassa vuodesta 2018 asti toiminut vegaaninen ravintola Vegoshi. Se on erikoistunut tarjoamaan monien aasialaisten keittiöiden (lähinnä japanilaisen, vietnamilaisen ja korealaisen) ruokia tietoisen terveellisinä ja keveinä versioina. Jokaisen täysin vegaanisen ravintolan aukeaminen on edelleen Suomessa melkoinen tapaus, joten tämä olisi ehdottomasti arvioitava.

Syksylle ei kovin monta pääkaupunkireissua näillä näkymin osu, joten kun olin yhdistetyllä haastattelu- ja kokousreissulla, päätin pyytää työkaverit mukaan lounaalle Kluuviin. Ilokseni huomasin, että kasviravintolassa oli nykyisistä poikkeusoloista huolimatta mukavasti väkeä. Päivittäin vaihtuvasta lounasvalikoimasta on valittavissa useita erilaisia vaihtoehtoja, ja minä päädyin ”lounassetti kakkoseen”, eli päivän kulhoruokaan ja mykyihin.

Tofu- ja kevätsipulitäytteiset mykyt olivat paistettuja ”pannuun takertujia” ja mielestäni oikein onnistuneita, ja niiden kanssa tarjottiin pari kivaa pikkusalaattia. Päivän japanilaistyylinen munakoisokulho sen sijaan jätti minut valitettavasti hieman kylmäksi. Kyllä se lounastehtävänsä täytti ja jätti terveellisyyttä korostavalle ravintolalle sopivasti kevyen olon. Mutta maut jäivät hyvin yksipuolisiksi, ”helpoiksi” ystävääni lainatakseni.

Kulhossa oli haudutetun munakoison ja siitakesienten lisäksi salaattia, kypsentämätöntä parsakaalia, mangonpalasia, riisiä, teriyakikastiketta, iso lohko paahdettua bataattia sekä ”supervihreää hummusta”. Monipuolista, siis, kyllä, mutta kaikki oli liki maustamatonta ja puhtaasti raaka-aineiden oman maun kanssa. Tämä tyylilaji vaatii taitoa, mutta maukkaat ja monivivahteiset aromit onnistuvat ehdottomasti ilman ylenpalttista rasvaisuutta tai suolaisuutta, joita Vegoshissa selvästi vältetään. Makuja korostamaan tarvitaan kuitenkin silloin jotain muuta, kuten tämän tyylisiin aasialaisiin keittiöihin keskeisesti kuuluvia monivivahteisia yrttejä. Ne loistivat nyt poissaolollaan. Esimerkiksi ystäväni kesäkääryleiden maku perustui pelkästään dippikastikkeelle, kun alkuperäisessä ruokalajissa korianteri ja monet muut yrtit ovat täysin olennaisia.

Vegoshi mainostaa kotisivuillaan, että ”Ruokamme on niin hyvää, ettet edes huomaa miten terveellistä se on!” Tässä se ei mielestäni onnistu alkuunkaan, etenkin verrattuna vaikkapa OHMYGOODNESSin tai Fly Fusion Cafén mahtaviin kokemuksiin. Koska ravintola on niin kätevällä paikalla, varmaan tulen käyneeksi siellä jossain vaiheessa uudelleenkin työlounaalla. Mutta suosikkien joukkoon se ei päätynyt.

Vegoshi
Kluuvi Kitchen
Yliopistonkatu 6
Helsinki

ma–pe 11–20
la 11–18
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset