Café Gopal

"Usutan teitä, rakkaat lukijat: käydessänne Café Gopalissa älkää kulkeko onnenne ja pähkinäpiirakan ohi."

12.10.2020

Arvioin Café Gopalin melkein seitsemän vuotta sitten, eli ihan Hyvä kurkku -urani alkuaikoina, kun blogi toimi vielä osana Sylvi-lehteä. Minun on tosi pitkään pitänyt tehdä uusinta-arvio – kaikki on ennallaan, mutta seitsemän vuotta on joka tapauksessa liian pitkä tauko.

Olen ehtinyt käydä täällä syömässä ja kahvilla aivan liian vähän viime vuosina, kun elämäni on suunnannut reissut pääosin Helsinkiin, eikä ”toiselle puolelle” kaupunkia ole Tampereella muutenkaan nykyään niin usein asiaa. Ikään kuin esimerkiksi rautatieasemalta olisi tänne jotenkin pitkä matka. Vanhuus, laiskuus. Aikanaan kävin täällä hyvin taajaan etenkin kirjastoreissujen yhteydessä, ja kirjastolta olin nytkin tulossa. Tammelan Gopal on minulle henkilöhistoriallisesti tärkeämpi, ja pidän sen ruuista ehkä vielä hieman enemmän, mutta Café Gopalin lounaistakin olen aina nauttinut – ja täällä on aina mahdollista hankkia ruokakooman päälle jälkiruokahyrinä.

Nappasin tarjottimen ja keräsin siihen aimo annoksen, jolla pärjäisin koko päivän: hummusta, kermaista tofu-kukkakaalipataa, kookoskermaista kikherne-parsakaalipataa, juures-ruusukaalipaistosta, falafeleja, vihanneslättyjä ja kaalisalaattia. Tuoreita vihanneksia eksyi lautaselleni siis tällä kertaa vähemmän, mutta nyt olin sellaisella tuulella.

Hummus oli oivallista, ja kaavin sitä onnellisena papadumilla. Tofussa oli ehkä sarviapilan tai makupihkan tuoma kirpakka maku, kun kikherneissä taas oli täyteläinen aromi. Sekä parsakaali että kukkakaali olivat säilyttäneet hyvin omaa makuaan kastikkeessa. Kaalisalaatti on aina ollut suosikkejani kummassakin Gopalissa – tällä kertaa mukana oli yllättäen lievää tulisuutta, mikä sopi hyvin. Hyvä lounas.

Olin kyllä syönyt kirjaston kahvilassa makeaa, mutta en tiennyt, koska pääsisin täällä käymään uudestaan. Edellinen kerta taisi olla viime vuoden puolella! Vitriinissä minua houkutteli ehdoton kahvilan suosikkini, pähkinäpiirakka. Sen viipaleet olisivat myös kohtuullisen kokoisia, toisin kuin talon suklaakakkupalat, jotka ovat aina vaikuttaneet siltä, että niillä on jotain Titanicia vastaan. Pakkohan sitä. Usutan teitä, rakkaat lukijat: käydessänne Café Gopalissa älkää kulkeko onnenne ja pähkinäpiirakan ohi.

Café Gopal
Kuninkaankatu 15
Tampere

ma–pe 11–17
la–su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,