Cask Room

"Kurkut tulivat ensimmäisenä pöytään, ja ne olivat, kovin sopivasti, hyviä."

9.10.2020

Rautatienkadulle avattiin joulukuussa uusi baari. En ole kohta vuosikymmeneen enää asunut Tampereella, ja istun muutenkin yhä harvemmin baareissa – ja silloin kun istun, melkein aina Sohossa. Niinpä uuden kiinnostavan panimobaarin avautuminen jäi katveeseen. Jokin aika sitten kuitenkin verkon vegaaniruokakeskusteluissa tuli useaan otteeseen eteen maininta Cask Roomin friteeratuista suolakurkuista ja muusta vegaanisesta baarinaposteltavasta.

Tilaisuus käväistä testaamassa tuli, kun palasin junalla anoppilasta, ja jatkoyhteys Lempäälään jätti sopivasti oluen tai parin mittaisen aukon. No, teknisesti ottaen olisin päässyt kyllä kotiin ilman tätä taukoakin jo aiemmalla lähijunalla. Mutta kuitenkin. Sovin treffit rakkaan ystäväni kanssa ja katselin etukäteen baarin Facebook-sivuilta mainintoja vegaanisista tarjottavista. Syyskuun lopussa kapakoitsija olikin ilmoittanut, että aquafaba-vaahdolla tehdyt vegaaniset drinkit olivat tulleet tarjolle. Wuuuhuuuu! Olin juonut vegaanisen whisky sourin aikanaan Vegemessujen jatkotapahtumassa, mutta en ollut törmännyt tuohon mahdollisuuteen missään muualla (otan vinkkejä vastaan!). Tilasin saman tien tuon jalon drinkin Maker’s Markilla, tuopillisen baarin pähkinäistä real alea ja kasan uppopaistettua syötävää. Taustalla soi ”Streets of Londonin” tuttu punkversio. Mikäs siinä ollessa. Drinkki oli erinomainen, ja pelkästään sen perusteella Cask Room ansaitsee suosituksen, vaikka Hyvä kurkku onkin ruokablogi. Myös olut oli oivallista.

Piskuisen keittiön puolella oli yllättäen hieman raaka-ainepulaa, joten tilaukseni kutistui friteerattuihin suolakurkkuihin ja seitansiipiin, joita sain korvaukseksi isomman läjän. Kurkut tulivat ensimmäisenä pöytään, ja ne olivat, kovin sopivasti, hyviä. En muistaakseni ollut törmännyt leivitettyihin suolakurkkuihin aiemmin, mutta nerokas ideahan se on. Pelkästään näiden, drinkkien ja oluen takia Cask Roomiin kannattaa tulla. Normaalisti valikoimaan kuuluu myös sipulirenkaita.

Seitansiivet olivat Siipiweikoista tuttuja, tarjoiltuna happamassa soosissa. Ihan okei, kun mukana oli happamuutta leikkaavaa valkosipulidippiä. Isoon nälkään en ehkä kuitenkaan menisi viettämään iltaa Cask Roomiin vaan nimenomaan musiikin, suolakurkkujen, drinkkien ja oluen vallan mainiossa seurassa.

Cask Room
Rautatienkatu 14
Tampere

ma–ti 16–02
ke–su 14–02

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset