Arabica Deli

"Erityisesti jäi mieleen baba ganoush – se oli ehkä parasta koskaan syömääni!"

30.10.2020

Kahvila Taikapavun vanhoihin tiloihin alkuvuodesta auennut Arabica Deli kiinnitti huomioni joskus kesällä. Silloin en kerennyt käydä syömässä, mutta Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä ravintola oli kerännyt paljon kehuja. Lähi-idän keittiöillä on Tampereella tällä hetkellä vahva edustus: Baba’s Kitchen, Zeytuun, Manoushe, Onni ja Leo ja Falafel 5/5. Tässä seurassa uudella yrittäjällä on työtä löytää paikkansa.

Menin syömään lounasaikaan kiireisenä perjantaipäivänä ennen etäkokousta. Lounasaikaan minkä tahansa annoksen miniburgereita saa samaan reilun kympin hintaan, ja lounaaseen kuuluu päivän keitto sekä kahvi tai tee. Tällä kertaa tarjolla olisi ollut linssikeittoa – mutta itse asiassa unohdin kokeilla sitä! Olin toisaalta tullutkin syömään kevyen lounaan, koska kokkailisin illalla rakkaalle veljelleni ja veljentyttärelleni, ja silloin perinteisesti olemme kaikki ihan ähkyssä illan päätteeksi. Silti vähän harmittaa muistamattomuuteni, sillä tarjolla olisi ollut linssikeittoa, yhtä ehdottomista suosikkiruuistani.

Tilasin ruokalistalta arabica mezen, koska kaikista annoksista se vaati vähiten muokkaamista vegaaniseksi – ainoastaan falafelien jugurttikastike jäi pois, ja sain tilalle lisää hummusta. Lounaaseen kuuluu myös tee tai kahvi, ja valitsin kardemummateen, jota join ruokajuomana. Se tuotiin klassisen hienosti teelaseista hopeanvärisillä metallipidikkeillä ja tarjottimella.

Mezessä oli baba ganoushia, saksanpähkinöitä, viikunoita, kaksi falafelia, hummusta ja vihersalaattia makean kitkerällä kastikkeella. Viikunat ja pähkinät toimivat kivasti teen kanssa eräänlaisena aterian lomaan nivoutuvana jälkiruokana. Hummus oli hyvää ja täyteläistä, mutta erityisesti jäi mieleen baba ganoush – se oli ehkä parasta koskaan syömääni! Valkosipulin aromi tuli kunnolla läpi mutta ei peittänyt paahdetun munakoison aromia. Ainoastaan falafelit olivat pettymys: ne olivat kuivakoita, eikä niissä ollut kovin paljon makua. Tästä huolimatta olin lounaaseeni oikein tyytyväinen.

Arabica Deli oli tällä kokemuksella tyyliltään ja ruoan esillepanolta edellä mainituista paikoista lähinnä Zeytuunia, ja mezeannos oli yhtä hyvä kuin parhaat kokemukset siellä. Minkäänlaista ensisijaisuutta paikkojen välillä en osaa yhden kokemuksen pohjalta vetää. Varmasti palaan kokeilemaan muitakin annoksia!

Arabica Deli
Tuomiokirkonkatu 26
Tampere

ma–pe 9–20
la 10–20
su 10–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset