Silvoplee

"Kaikki oli hyvää, mutta erityisesti haluan mainita cashewpohjaisessa 'majoneesissa' olevat herkkukurkut, mehukkaan omenaisen salaatin sekä tofupadan."

17.11.2020

Kaksi vuosikymmentä toiminut helsinkiläinen elävään ravintoon erikoistunut kasvisravintola Silvoplee arvioitiin Hyvässä kurkussa ensimmäisen kerran vuonna 2012. Silloin vielä Sylvi-lehdessä toimineella arviopalstalla Manu päivitteli kasanneensa lautaselle kilon herkullista ruokaa. Itse taisin käydä Silvopleessa ensimmäisen kerran vuonna 2006 kirjajulkkareiden jälkeen. Ruokablogaajana kävin ravintolassa ensimmäisen kerran vuoden 2019 huhtikuussa. Vaimon kanssa lounastimme Helsingin reissulla ja ihastuimme monipuoliseen tarjontaan, joka oli laajentunut makumaailmaltaan selvästi vanhojen kokemusten terveysruokatyylistä – tyylikirjo oli laajempi, vaikka keittiön toimintaidea oli entisellään. Ajat olivat tietysti muuttuneet, ja kasvisruoka houkuttaa nykyään paljon laajempaa porukkaa kuin aikanaan. Nykyinen Silvoplee sopii monille makutottumuksille.

Vuoden lopulla tuli kuitenkin uutinen, että ravintola joutuisi lopettamaan, kun talo purettaisiin alta. Harmittelin, sillä juuri olin löytänyt ravintolan uudelleen vuosien tauon jälkeen. Uusi ravintola perustettaisiin kuitenkin korttelin päähän samalle kadulle. Remontti kuitenkin venyi odotettua pidemmäksi, ja uusi Silvoplee aukesi pahimmalla hetkellä keskelle koronakriisiä. Ihan uudelle ja isolle ravintolalle sopeutuminen esimerkiksi take away -toimintaan ei paljon auta. Ravintolan buffetit avautuivatkin vasta kesän lopulla tai syksyn alussa. Tätä kirjoittaessani Silvoplee hakee tukea mesenaattikampanjalla. Osallistuin siihen itsekin, sillä niin moni kasvispaikka on kaatunut Helsingissä tänä vuonna. Toivotaan, että tämä klassikko selviää.

Sovin myös lounaan rakkaan ystäväni kanssa yhdelle harvoista koko vuoden Helsingin reissuista. Olin menossa pitämään tätä nykyä äärimmäisen harvinaisen liveluennon – joskin yleisö olisi pääosin etäyhteyden päässä. Kävin valikoimassa linjastolta monipuolisen lautasellisen: kikherne-munakoisosalaattia, perunoita ja soijarouhetta, kaali-omenasalaattia, herkkukurkkusalaattia, kesäkurpitsa-salaattia, tulista tofupataa ja linssi-perunavuokaa. Tämä oli vain raapaisu kattauksesta, ja olisin halunnut kokeilla kaikkea, mutta luentoa ennen en voinut hankkia kunnon ruokakoomaa.

Kaikki oli hyvää, mutta erityisesti haluan mainita muistaakseni cashewpohjaisessa ”majoneesissa” olevat herkkukurkut, mehukkaan omenaisen salaatin sekä tofupadan, jossa oli syystalviseen päivään kunnolla tulisuutta. Rontti vuosi sitten, kun Hyvä kurkku -sivuston remontin aikana arvioin ateriani Hyvän kurkun Facebook-sivuilla, totesin, että lämpimän puolen valikoima ei ollut niin kiinnostavaa, mutta salaattipöytä oli mahtavan monipuolinen. Tällä kertaa myös lämmin puoli oli vallan yhtä hyvää kuin monissa lounaaseen keskittyvissä kasvisravintolasuosikeissa, kuten Gopalissa ja Papu & Padassa – vaikka kaikkien kolmen tyylit ovatkin aika erilaisia. Suosittelen siis mitä lämpimimmin. Toivottavasti pääsen palaamaan.

Silvoplee
Toinen linja 3
Helsinki

ma–pe 10.30–19
la 12–19
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset