Eatshares

"En ole pitkään aikaan ollut näin innostunut purilaisesta."

18.5.2021

Tamperelainen vegaaninen Eatshares perustettiin viime vuonna. Törmäsin siihen ensin mainintana noutoruoka-annoksista, mutta näköjään firma tarjoaa myös ravintoloille reseptipalvelua, eli he kehittävät vegaanisia reseptejä eri tarpeisiin. Hieno idea! Huhtikuussa Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä alkoi näkyä mainintoja Eatsharesin ravintolasta, ja kun nyt vihdoista viimein pääsin taas ulos syömään, olisi ehdottomasti aloitettava kaupungin uudesta vegaanisesta ravintolasta.

Eatshares sijaitsee hieman hämmentävästi Näsilinnankadun eteläpäässä samoissa tiloissa kuin Edun Herkkukeidas. Kahdella ravintolalla on omat lounaslinjastonsa samassa tilassa, ja Eatsharesin a la carte -lista on myös tilattavissa lounasaikaan. Laitosruokalaimainen ympäristö ei ole kaikkein innostavin, mutta sekä linjasto että ruokalista houkuttelivat. Olin tullut lounaalle vanhan rakkaan ystäväni kanssa, joten päätin maistaa hänen lounasannoksestaan ja tilata itse listalta, jotta saisin ensi visiitillä mahdollisimman monipuolisen kokemuksen.

Tänään lounaslinjastolla oli tarjolla jakkihedelmästä tehtyjä ribsejä, paistettuja puikulaperunoita, chipotlemajoneesia sekä runsas salaattipöytä, jonka antimia ystäväni kehui. Sain maistaa myös palasen jakkihedelmäribsiä. Yllätyin, sillä kaikki aiemmat jakkihdelmäkokemukset olivat olleet joko mitäänsanomattomia tai karmeita – tämä sen sijaan oli herkullista! Pinta oli karamellisoitunut ja paahtunut täydellisesti, suutuntumassa oli sopivasti sitkaisuutta ja maku oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Tätä toivottavasti pääsen kokeilemaan uudestaan! Näköjään lounasvalikoimassa tyyli vaihtelee italialaisesta intialaiseen, ranskalaisesta perinteiseen pohjoismaalaiseen.

Ruokakateutta en päässyt kuitenkaan potemaan, sillä listalta tilaamani tryffelipurilainen oli paitsi kaunis myös herkullinen ja mehevä. Se toi vahvasti mieleeni New Yorkin Bare Burgerin kokemuksen kuusi vuotta sitten. Kuten silloin, pihvin pohjana oli mustapapu, joka on suosikkiaineitani burgereissa, ja sen makua täydensivät mm. punajuuri, saksanpähkinä ja herkkusieni. Välissä oli täyteläistä paistettua sientä, vegaanista parmesaania ja runsaasti kasviksia.

En ole pitkään aikaan ollut näin innostunut purilaisesta. Maku oli monipuolinen ja annos täyttävä mutta ei yhtään liikaa. Vegaanisella purilaisrintamalla ei ole ollut itse asiassa pitkään aikaan mitään uutta kiinnostavaa, joten suosittelen ehdottomasti tutustumaan!

Toivottavasti Eatshares saa joskus oman ravintolansa, mutta tällainen aloitus varmasti on turvallisempi näinä epävarmoina aikoina. Joskus jos tuon kaliiperin purilaisen pääsen syömään oluen kanssa, olen onnellinen. Meille maalle kun kotitoimitukset eivät kulje lämpiminä.

Eatshares
Näsilinnankatu 46
(sisäpiha, Edun Herkkukeitaan yhteydessä)
Tampere

su–pe 11–19
la 11–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,