La Negrita

"La Negrita oli ehdottomasti innostavimpia ruokauutuuksia pitkään aikaan"

9.6.2021

Edellisestä kunnollisesta meksikolaisesta ateriasta olikin jo aikaa. Vähän yli puolitoista vuotta sitten vierailin pitkästä aikaa uudestaan Turun Taco Nitossa. Erinomaisessa helsinkiläisessä El Reyssä ehdin käydä viimeksi kolme vuotta sitten. Vajaat pari vuotta sitten ihastuin Frida’s -ravintolaan Helsingissä, mutta se joutui lopettamaan, kuten pari muutakin takavuosien meksikolaissuosikkia. Oululaiseen Coyoacániin en ole harmikseni päässyt palaamaan. Kunnollinen meksikolainen ruoka, silloin kun se todella on meksikolaistyylistä, on ihanaa, ja huonoista yritelmistä jää taas karvas pettymys. Olinkin varovaisen innostunut, kun kuulin useasta lähteestä kehuja Tammelantorilla toimivasta La Negritasta, jonka valikoimassa olisi lisäksi monta vegaanista vaihtoehtoa.

Sovimme lounastreffit Hyvän kurkun Samulin kanssa, ja olimmekin toiset asiakkaat iloisen punaisen kojun avatessa ovensa keskiviikkopäivänä. Listalta löytyi kolme erilaista vegaanista tacoa, joten otin, tietysti, kaikkia yhden. Samuli tilasi listan uutuuden eli vegaanisen quesadillan ”paholaisen seitanilla”. Istuskelimme odottelemaan kauniissa ja kuumassa auringossa. Mojito kun vielä olisi ollut, aijai.

Tacovalikoimaani kuului niin ikään tomaattikastikkeinen ”paholaisen seitan”, tofua vihreällä salsalla sekä kaktusta vihanneksilla. Kokoavasti voin sanoa, että kaikki oli ihan tajuttoman hyvää. Maissilätyt olivat kunnollisia, ja tuplaletulla homma pysyi hyvin kasassa syömisen ajan. Kylkeen olin ottanut tulista salsaa, jota annostelemalla suuhuni kertyi juuri sellainen polte, josta pidän: ei hetkellistä hyökkäystä vaan hiljalleen kertyvä tulisuus, joka saa lopulta hengitysilmankin tuntumaan kuumalta. Jos tällaisesta ei pidä, kannattaa annostella salsaa varoen tai sitten kokeilla miedompaa vihreää salsaa. Siinä oli oiva tomatillon maku, johon olemme vaimon kanssa tykästyneet sen jälkeen, kun aloimme kasvattaa jaloa kasvia puutarhassamme. Seitanissa oli tummaa tulisuutta, tofussa taas vihreän salsan raikkautta, ja kaktuskin oli onnistunut erinomaisesti – se jää kovin usein nimittäin vähän mitäänsanomattomaksi.

Samulin quesadilla – no huh huh! En jotenkin uskonut annoksen innostavan, kun en ole vegaanisten juustojen ystävä, mutta tässä kaikki toimi täydellisesti! Juustosta puuttui täysin vegaanijuustojen usein tunkkainen tuntu. Sen sijaan se oli sulautunut tuliseen soosiin täyteläisesti ja kiinnittänyt rapsakat maissilätyn hyvin yhteen. Vaikka tacot olivat mestarillisen hyviä, tämä oli minulle jopa aterian kohokohta, koska en ole saanut hyvää vegaanista quesadillaa koskaan. No, ensi kerralla otan kaikki neljä.

La Negrita oli ehdottomasti innostavimpia ruokauutuuksia pitkään aikaan, ja tämä koju on Tampereella vierailevalle ruokaturistille ehdoton kohde. Tällaista ei monesta paikasta löydä, ja toritunnelmaan tacot istuvat täydellisesti.

La Negrita
Tammelantori
Tampere

ma–pe 11.30–17

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset