Veg Point

"Vegaanisia annoksia löytyy kaikkiaan 26!"

13.6.2021

Kasvisravintola Veg Point aukesi Poriin maaliskuun alussa, mutta sain itse kuulla paikasta vasta kesäkuun alussa. Yrittäjät ovat kotoisin Nepalista, mutta kotisivuillaan ravintola ei nimeä itseään nepalilaiseksi tai intialaiseksi vaan nimenomaan kasvisravintolaksi, jolla on tarjolla runsaasti vegaanisia vaihtoehtoja. Ja tämähän on ihan mahtavaa, sillä tällaisia paikkoja ei monta ole koko Suomessa, vaikka vegaaniystävällisiä intialaisia ja nepalilaisia ravintoloita löytyykin. Eli melkoinen tapaus siis!

Koska halusin testata paikan kiireesti, teen nyt poikkeuksen. Yleensä nimittäin en kirjoita arvioita noutoruokakokemuksista, sillä haluan valokuvat ja tunnelmat paikan päältä. Aterioin kuitenkin Porissa ulkona niin harvoin, että sitä olisi voinut joutua odottamaan pitkään. Siis tämä arvio perustuu anoppilaan kannettuun isoon kasaan noutoruokaa.

Tilasimme ruoat puhelimitse tien päältä, ja palvelu oli erinomaista ja selkeää. Päädyimme tilaamaan yhden alkuruoka-annoksen, chiliherkkusieniä, ja neljä pääruokaa eli kuminaperunoita, tofu masalaa, kasviskormaa sekä kasviskoftat. Veg Pointista saa myös vegaanista naan-leipää, mikä on edelleen suht harvinaista, joten sitä oli saatava myös! Tärkeä huomio: riisi tilataan erikseen, mikä selittääkin lista-annosten erittäin halvan hinnan (kokin erikoisia lukuun ottamatta kaikki alle kympin). Riisivaihtoehtoja on viisi, eli tavallisen lisäksi neljä maustettua vaihtoehtoa, mikä monipuolistaa ateriavalikoimaa entisestään – tilasimme kuminariisiä ja tavallista. Ruokalistalla on myös keittoja ja naposteluannoksia, eli pikaisesti laskien vegaanisia annoksia löytyy kaikkiaan 26! Annokset eivät myöskään muistuta liikaa toisiaan, eli kirjo on todellista. Mukana on esimerkiksi harvinaisempia momo-mykyjä, nuudeleita, ja jopa vegaaninen tandooriannos. Tänne on ehdottomasti palattava, koska kokeiltavaa riittää monelle vierailulle.

Tuoksut ravintolassa olivat huumaavia ja atmosfääri erittäin mukava. Palvelu oli jälleen mitä ystävällisintä – ravintoloitsija kipaisi vielä autolle varmistamaan, mitkä dipeistä ovat vegaanisia (minttuchutney ei ole, mutta se kelpasi vaimolle ja anopille).

Meillä oli hirmuinen nälkä, ja viiletimme anoppilaan avaamaan ruokapaketteja. Ja kaikki oli hyvää, todella hyvää! Veg Point on paitsi hyvä kasvisravintola, se on myös minun kokemuksillani erittäin tasokas tämän tyylin ruokaa tarjoava paikka. Tofu masala oli vähintään yhtä hyvää kuin siinä edesmenneessä tamperelaisessa ravintolassa, jossa sitä ensimmäisen kerran maistoin: makeaksi hautunut sipuli sopii täydellisesti tofun kaveriksi. Koftat olivat isoja, kiinteitä ja herkullisia: tyyliltään ne erosivat aika paljon sellaisista tuoreesta herneestä tehdyistä palluroista, jotka muistuttavat melkein falafeleja. Tykkään molemmista tyyleistä, mutta tässä jäi erityisesti mieleen tumman makuinen kastike, jossa oli vahvaa umamia. Kuminaperunat olivat hyviä, joskin ainoa annos, joka hieman kärsi kuljetuksesta. Kasviskorman cashew-kookoskastike toi juuri sellaista vastapainoa muille sooseille kuin toivoimme – arvoimme sen ja jonkin pinaattisen kastikkeen välillä, joka sekin olisi varmasti toiminut hyvin tässä kokonaisuudessa.

Chilisieniä täytyy kehua erikseen. Annos oli yllättävän – ja mukavan – iso alkuruoaksi, ja siinä oli sienten lisäksi makeaksi haudutettua ihanaa punasipulia ja paprikaa. Tulisuutta oli kunnolla! Tietoisesti valitsimme tilaukseen miedompia ruokia, että kaikki pystyivät syömään kaikkea, mutta oli mukavaa saada kunnon polte yhdestä annoksesta. Tämän tilaan uudestaankin, vaikka sattuisi.

Tuskin maltan odottaa, että pääsen uudestaan Veg Pointiin ja nimenomaan paikan päälle. Täällä olisi kiva aterioida isolla joukolla, että pääsisi maistamaan mahdollisimman isoa valikoimaa. Pori alkaa kyllä olla koko ajan yhä kiinnostavampi kaupunki vegaanisessa tarjonnassa, ja Veg Point on kyllä sellainen tapaus, että sitä kannattaa tulla kokeilemaan muualtakin Suomesta.

Veg Point
Antinkatu 23
Pori

ma–pe 11–20
la-su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,