Kippo

"Cashewjuusto ja avokado loivat yhdessä erinomaisen täydeläisen tunnelman, johon suolakurkku toi sopivasti vastapainoa."

5.7.2021

Voileipiin erikoistunut kippo arvioitiin ylistävästi Hyvässä kurkussa blogin alkuaikoina silloin, kun se oli vielä Manun ja Jullen käsissä Sylvi-lehden palstana. Itse olin tätä ennen käynyt siellä jostain syystä vain kerran, vaikka oli pitänyt monta kertaa. En tiedä miksi – olenhan eväsleipien rakastaja, ja noihin aikoihin talon omat pähkinäjuustot olivat melkoinen harvinaisuus. Nyt onneksi hoksasin, kun etsimme vaimon kanssa nopeaa lounasta ennen junaan lähtöä Helsinki-viikonlopun jälkeen.

Mikäli muistan oikein, alkujaan Kippo tarjosi muutakin kuin vegaanista kasvisruokaa, mutta jossain vaiheessa se näyttää ”veganisoituneen” täysin. Pähkäilimme vaimon kanssa hetken monipuolisen listan äärellä, ja minä päätin tilata currykastikkeella maustetun ja chilisoosilla tulistetun ”Steph Curryn” ja vaimo avokadoisen ”Johnny Cashewin”. Juomiksi valitsimme Corona-smoothien sekä porkkana-omena-inkiväärimehun sekä peruskahvit.

Pariloidut leivät oli tehty mainion Ullan pakarin sämpyläpohjaan, mikä sopi meille mainiosti, sillä tykkäämme tuon porilaisen leipomon tuotteista – joskin parhaimmillaan ne tulevat vain Porin leipomosta.

Oma kaalisalaatilla ja maapähkinäcurrylla täytetty leipäni oli oikein kunnolla tulinen, niinkin paljon, että loppuvaiheessa jouduin helpottamaan poltetta useaan otteeseen. Tämä oli juuri sitä, mitä kaipasin ruokareissun makusinfonioiden jälkeen: puhdistavaa poltetta ja inkiväärisen mehun puraisua. Vaimon leivän cashewjuusto ja avokado loivat yhdessä erinomaisen täydeläisen tunnelman, johon suolakurkku toi sopivasti vastapainoa.

Leivät ovat siis herkullisia, joskin hieman hintavia – eivät pahasti työssä käyvän pariskunnan kukkarolle, mutta vähätuloisemmalle hintataso on aika korkea annosten kokoon nähden. Toki homma on aika työintensiivistä, kun täytekastikkeet ja juustotkin tehdään itse, joten ei hinta tyhjästä synny. Joka tapauksessa varmasti käyn hakemasta täältä joko matkaevästä junaan (sitten kun sellaiset ajat taas tulevat) tai kevyttä lounasta kokouksiin.

Kippo
Kukontori, Forum 3. kerros
Helsinki

ma–pe 10.30–19
la 11–18
su 12–17

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset