Slicemonger Slice Shop

"Slicemonger tarjoaa New York -tyylistä ohutta ja rapeapohjaista pizzaa."

3.8.2021

Pizzantekopakkauksia, pizzatyöpajoja, pop up -tapahtumia sun muuta pizzaista meininkiä järjestävä Slicemonger avasi keväällä Laukontorille oman pizzakioskinsa. Olin tiedostanut lafkan olemassaolon, mutta koska alkuun vegaanista tarjontaa ei ollut, en ollut juuri asiaa seurannut – muuten kuin kiinnostuksesta vanhojen tuttujen touhuja kohtaan. Kaupunkipäivänä läheisessä Culinaria Keittiöelämää -kaupassa käydessämme vaimo kuitenkin kertoi Slicemongerin lanseeranneen heinäkuun lopussa vegaanisen pizzan. Kun nyt satuimme kulmilla olemaan, suuntasimme slicelle. Vanha tuttu tervehti iloisesti kiskan sisältä, ja hän pisti ”Alex Veganin” tulille. Päivä oli nimittäin aika viileä ja tori suht hiljainen, joten vegaanista pizzaa ei kannattanut pitää valmiina lämpimässä. Odottelin siis tovin vaimon syödessä sienipizzaansa, ja rauhallisesta päivästä huolimatta asiakkaita siunaantui paikalle muitakin.

Palvelu oli järin ystävällistä: kun jouduin odottamaan hiukkasen pidempään, minulle tarjottiin toinen pizzaviipale kaupan päälle! Kannoin ne tyytyväisenä pöytään ja iskin kiinni kunnon rapsahduksen säestämänä.

Rapsahduksesta aloitettakoon: Slicemonger nimittäin tarjoaa New York -tyylistä ohutta ja rapeapohjaista pizzaa, jollaista en ole juuri Suomessa mistään saanut. Tämä oli mukavaa vaihtelua nykyään niin yleiselle (ja tietysti erinomaiselle) napolilaiselle tyylille. En edes muista, milloin olen viimeksi tämän tyylistä syönyt.

Täytteet olivat mukavan suolaisia, ja tämä olikin ennen kaikkea ”makupizza”, ei niinkään täyttämään pyrkivä: aurinkokuivattua tomaattia, kalamata-oliiveja, chiliöljyä ja ennen kaikkea runsaskätisesti levitettyjä pinjansiemeniä, joiden aavistuksen kitkerä havumainen aromi paitsi toi pizzaan täyteläisyyttä myös tuki vegaanista juustoa. En tiedä, ovatko makutottumukseni muuttuneet vai vegaaniset juustot kehittyneet, mutta taas huomasin tykkääväni juustoisesta pizzasta kovasti. Minkäänlaista tunkkaisuutta ei ollut havaittavissa, ja juusto ei viileästä ilmasta huolimatta jähmettynyt sellaisella epämiellyttävällä tavalla, minkä vuoksi olen näitä juustoja vierastanut.

Kaiken kaikkiaan ”Alex Vegan” oli huolella alusta asti vegaaniseksi mietitty kokonaisuus, jonka maut tukivat toisiaan. Suosittelen lämpimästi!

Slicemonger
Laukontori
Tampere

(vaihtelevat aukioloajat, ks. Facebook-sivu)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,