Bagel House

"Thai-bagel oli hyvä, mutta pidimme vielä enemmän Korea-bagelin kimchin ja chilimajoneesin yhdistelmästä."

30.9.2021

Kirjamessujen aikaan matkustimme sattumalta Turkuun yhtaikaa vaimon kanssa, ja meillä oli aikaa yhdelle rauhalliselle kaupunkipäivälle. Heti junasta noustuamme totesimme kaipaavamme jotain pientä suolaista. En ollut päässyt käymään Turussa aikoihin, joten to eat -listalle oli ehtinyt kertyä kaikenlaista, muun muassa tämä bageleihin erikoistunut kahvila-ravintola, jota minulle oli suositeltu. Tarkempaa kuvaa paikasta minulla ei ollut, joten odotin luonnollisesti americana-henkistä keittiötä vaikkapa Helsingin Sandwich Clubin tapaan. Bagel House ei ole kuitenkaan lainkaan sellainen, vaan se on pikemmin erilaisten keittiöiden fuusio: bageleissa on englantilaista, italialaista, yhdysvaltalaista, korealaista ja thaimaalaista makumaailmaa. Myös salaattiannoksissa on vaikutteita laajalta alueelta.

Tilasimme vegaaniset Korea- ja Thai-bagelit. Kummassakin proteiinina oli klassisia soijasuikaleita, mikä oli yllättävä ja nostalginenkin veto. Mutta toisin kuin esimerkiksi Helsingin rautatieaseman patonkipaikan leivissä, suikaleet eivät olleet suinkaan vetisiä ja mauttomia – tämän tuotteen klassinen kauhea versio – vaan hyvin maustettuja kunnon purutuntumalla.

Kummassakin annoksessa bagel oli paahdettu reippaasti, mikä toi rapeutta ja korosti rinkelin makuja. Thai-bagelissa oli vahva maapähkinäinen maku raikkaan kaalisalaatin kumppanina sekä tietysti yrttisiä aromeja. Se oli hyvä, mutta kumpikin pidimme vielä enemmän Korea-bagelin kimchin ja chilimajoneesin yhdistelmästä. Maku oli tulinen ja umaminen. Lopussa bagel ehti kostua hieman liikaa kimchin mehuista, mutta mainitun paahtamisen vuoksi se ei niin haitannut.

Tämä oli juuri sellainen suupala, jota kaipasimme kaupunkipäivän alkuun.

Bagel House
Yliopistonkatu 30
Turku

ma–la 10–17

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset