Bistro Naapuri

"Tämä oli elämäni parhaimpia puurolautasellisia."

29.9.2021

Bistro Naapuri perustettiin pari vuotta sitten entisille kotikulmilleni Tampereen Kyttälään. Minun on monta kertaa pitänyt käydä katsastamassa mahdollinen vegaaninen valikoima, mutta kun to eat -listalla on niin paljon kaikkea, en ollut saanut aikaiseksi. Täysin vastustamaton heräte ensivisiitille tuli kuitenkin kuultuani, että rakkaan Mama Bearin puuroannoksia alettaisiin myydä siellä (sekä lokakuun alusta lähtien Café Metsonkulmassa). Laukontorilla toimineen Mama Bearin lopettaminen oli ruokarintaman traagisimpia uutisia kuluneen vuoden aikana, joten tämä jälleensyntymä oli ilon ja onnen päivä!

Bistro oli täynnä väkeä suunnatessani kevyelle lounaalle keskiviikkopäivänä, mutta vapaa pöytä löytyi sentään. Tarjolla oli entisen Mama Bearin tapaan suolaisia ja makeita puuroja pienempänä ja isompana versiona – tiesin, että pienikin riittäisi minulle lounaaksi, joten valitsin sen. Yleensä olisin ottanut lounaaksi suolaisen, mutta kun nyt tarjolla oli kanelista omenaa paahdetulla mantelilla ja makusiirapilla, polkuni oli valaistu kirkkaasti. Oheen tilasin kauramaitocapuccinon.

Annoksen makeudesta huolimatta omenapuuro oli täydellinen valinta, vaikka en ole erityisen makealle perso. Kanelisessa paahdetussa omenassa oli ruokaisuutta, ja Mama Bearin puuropohjan suolaisuus antoi sille sopivaa vastapainoa. Manteli toi suutuntumaa, ja makusiirappi ei ollut yhtään liian sokerista.

Tämä oli, tietysti, elämäni parhaimpia puurolautasellisia. Huokailin onnesta ja ihmettelin, miksi kaikki asiakkaat eivät olleet nenä puurokipossa – no, varmasti salaatti- ja kulhoannoksetkin ovat hyviä, joskaan en edes pysähtynyt selvittämään vegaanisia optioita.

Tänne haluan palata säännöllisesti Tampereella käydessäni. Tällaista ei muualla ole.

Bistro Naapuri
Tuomiokirkonkatu 24
Tampere

ma–la 9–17
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset