Gelateria Nuvole

"Ihan täydestä menisivät nämä vaikka Piazza Navonalla."

30.9.2021

Tämä italialainen jäätelökioski ja kahvila on toiminut Turun Hansakorttelissa jo vuodesta 2007, mutta jostain kumman syystä kuulin siitä vasta taannoin, ja ensivisiitille pääsimme vaimon kanssa kirjamessujen alla. Meillähän on monipuolinen kokemus italialaisesta jäätelöstä, ja rakastamme sitä intohimoisesti. Parhaat kokemukset Suomessa ovat olleet Porin Jätskibaari Vohvelissa ja täysin vegaanisen Nordic Gelato Factoryn kioskilla Tampereella, ja aika hyviä kokemuksia on ollut myös joistain Robert’s Coffeen jäätelöistä ja sorbeteista – Helsingissä pari suositeltua paikkaa on vielä kokeilematta kylläkin.

Olin kuullut Nuvolesta hyvää, joten päätimme Turun reissua suunnitellessamme, että tänne pitäisi suunnata. Tämä jäätelökahvila oli hauska paikka: taustalla soi räväkkä italialainen radioselostus, joka heitti kyllä suoraan Rooman muistoihin.

Valikoimasta löytyi muutamia vegaanisia vaihtoehtoja, ja valitsin takuuvarman sitruunan rinnalle vesimelonin, jota en ole ehkä kokeillut edes Italiassa. Se olikin hieno tuttavuus: maku oli raikas eikä yhtään liian makea, kuten optimaalisen kypsyisessä vesimelonissakin minun makuuni on. Sitruuna ei liioin ollut yhtään liian makeaa (harvinaisen yleistä Suomessa) vaan niin kitkerää, että koko annoksen syötyä kieleen jäi melkein Italiasta tuttu kipu. Hyvä, ihana kipu.

Ihan täydestä menisivät nämä vaikka Piazza Navonalla.

Gelateria Nuvole
Hansakortteli
Eerikinkatu 13
Turku

ma–la 11–19
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,