Pikku Kellari

"Maha täyttyi, mutta makua jäin kaipaamaan."

3.10.2021

Kirjamessujen viimeinen päivä oli ohi, osasto oli purettu, ja olin lopen uupunut. Kaipasin tuhtia ja yksinkertaista ruokaa. Olisin mennyt Tikitakiin, missä nautin aikanaan uskomattoman muhkean vöner-rullan, mutta paikka oli lopettanut (kuulemma taso myös heitteli viime vuosina). Sen jonkinlaiseksi manttelinperijäksi muodostunut Ali Baba taas olisi tähän tarkoitukseen ihan liian kaukana. Facebookin Vegaaninen Turku -ryhmässä oli kuitenkin mainittu monta kertaa Eerikinkadulle muuttanut Pikku Kellari, jossa olisi seitankebabannoksia. Sinne siis.

Halusin pysyä yksinkertaisissa asioissa, joten tilasin vönerin ranskalaisilla. Tilaus saapui nopsasti pöytään. Annos oli ehdottomasti kookas ja veisi nälän, eli se palvelisi erinomaisesti tätä tarkoitusta.

Valitettavasti täytyy kuitenkin sanoa, että olin muuten annokseen aika pettynyt. Tyyliltään tämä tuli lähimmäksi kokemusta Tampereen Hevalissa, mutta siellä annos oli suorastaan tulvillaan makua, niin seitanissa kuin kastikkeissakin. Nyt seitan oli aika mautonta, ranskalaiset hyvin suolattomia – suolaa voi lisätä ranskalaisiin, mutta seitaniin maku tulee paistaessa. Kastikkeistakaan en järin innostunut ollut.

Ongelmana ei siis lainkaan ollut, etteikö ruoka olisi tarpeeksi ”hienoa”. Minähän tykkään monenlaisesta. Mutta kun olen syönyt Hevalin lisäksi niin älyttömän hyviä juttuja Porin Turo’s Heavy Kebabissa, Tampereen Pizpalassa, Helsingin Döner Harjussa, mainitussa Tikitakissa ja parissa muussa sittemmin lopettaneessa paikassa, tämä jäi vain aivan liian kauas niiden tasosta.

Maha täyttyi, mutta makua jäin kaipaamaan.

Pikku Kellari
Eerikinkatu 22
Turku

ma–la 11-22
su 12–22

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset