Sammakon Kirjakauppa & Kahvihuone

"Focaccia oli taiten tehtyä ja täytteistä muodostui mehevä kokonaisuus."

2.10.2021

Sammakon uusi kirjakauppa avautui viime vuonna Pienen kirjapuodin vanhoissa tiloissa Yliopistonkadulla. Vanhan puodin aikana olin täällä käynyt kahvilla, mutta Sammakkoon kerkesin vasta kirjamessujen aikaan. Vanha rakas ystäväni vinkkasi, että kaikki tarjonta, suolainen ja makea, on vegaanista. Testattavahan se olisi!

Takana oli juuri muhkea makea kakkupala Gaggui Kaffelassa, joten etsin suolaista suupalaa. Ystävä oli pistänyt minulle valokuvan muhkeista täytetyistä focaccioista, ja sen verran hyviltä ne näyttivät, että valintani oli selvä. Kylkeen tilasin pannullisen Earl Grey -teetä.

Focaccian pinnassa oli suolakiteiden lisäksi tomaattia ja oliivia, ja se oli täytetty tofulla, majonesilla, tomaatilla, punasipulilla ja salaatilla. Oli mukava päästä syömään tofuleipää, sillä tämä erinomainen aines helposti unohtuu tätä nykyä uusien vaihtoehtojen varjoon. Söin leivän hyvällä halulla: focaccia oli taiten tehtyä ja täytteistä muodostui mehevä kokonaisuus.

Tarjolla olisi ollut kaikenlaista kiinnostavaa makeaa kuten uunituoreita korvapuusteja, joita olisi ollut hauska verrata Siirin tuotteisiin, mutta toiseen kertaan!

Kirjojen keskellä oli mukava istua, lueskella ja kirjoitella, siemailla teetä ja hieman salaa kyynelehtiäkin, kun taustalla soi riipaiseva Myrskyluodon Maijan tunnussävel.

Sammakon Kirjakauppa & Kahvihuone
Yliopistonkatu 28
Turku

ma–ke suljettu
to–pe 11–18
la 12–18
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset