Bun2Bun Kallio

"Purilaisesta huokuivat kimchin, gochujangin, korianterin ja soijapikkelöidyn kurkun tuoksut."

9.11.2021

Arvioin Kampin Bun2Bunin liki kolme vuotta sitten, ja silloin intoilin törmänneeni maan parhaaseen vegaaniseen purilaiseen. Melko nopeassa tahdissa tulin testanneeni silloisen listan kaikki burgerit – yhden Vegemessuilla, muut Kampin 6K -food courtilla. Toisessa alkuperäisessä pisteessä eli Redin ravintolassa en ole vielä käynytkään.

Tammikuussa Bun2Bun aukesi Vaasankadulle, ja sitten tulikin tämä hemmetin pandemiahärdelli – pelkäsin, että laajentuminen juuri poikkeusaikojen kynnyksellä koituisi ketjulle kohtalokkaaksi. Vaasankadun ravintola on kuitenkin pysynyt pystyssä, ja toiminnassa on nyt yhteensä neljä Bun2Bunia. Tosin Kampin piste on lopettanut, joko kokonaan tai väliaikaisesti: varmaa tietoa en onnistunut verkosta löytämään. Kampin 6K:n sivuilla se mainitaan, Bun2Bunin omilla kotisivuilla ei.

Aikaa Vaasankadun paikan avaamisesta oli vierähtänyt pian pari vuotta, ja kait saman verran hemmetti edellisestä Bun2Bun-purilaisestakin! Olisihan tänne kerennyt aiemminkin, mutta jostain syystä en ollut saanut aikaiseksi. Tieni vie nykyään vain harvemmin Vaasankadulle, kun tutkimusporukkamme toimisto muutti ajat sitten Brahen kentän läheltä Krunikkaan, rakkaat ystävät muuttivat pois Kurvista, eikä Vegekauppakaan ole enää siellä (no se ei sentään kaukana ole). Paluu näille kulmille tuntui mukavan nostalgiselta, joskin ystäväni mukaan vanha ”Vaasankadun vegaanikeskittymä” on siirtymässä Helsinginkadulle.

Tässä samassa kadunkulman liiketilassahan toimi aiemmin Street Gastro, Bun2Bunin perustajien edellinen projekti. Siellä kävin muutaman kerran, mutta sen ketjun vegaaninen tarjonta ei koskaan ihan loppuun asti hiottua ollut, vaikka ruuista tykkäsinkin. Bun2Bun-ketjuhan on sen sijaan täysin vegaaninen, tarjolla olevia oluita myöten, ja heidän Facebook-sivuaan seuraava huomaa antaumuksen kasvissyönnin ekologisten hyötyjen seuraamiseen. Teen itse paljon töitä noiden aiheiden parissa, ja monet tutut tutkimusuutiset löytyvät ketjun seinältä vuosien varrelta.

Missasin harmillisesti lokakuussa tarjolle tulleen ”No-chicken, Yes, Ceasar” -purilaisen, jonka myötä lanseerattiin uusi ”kanapihvi”. Sama pihvi löytyi kuitenkin marraskuun ”Korean no-chicken” -burgerista, joten päätin tarttua tilaisuuteen. Olin syönyt tuhdin aamiaisen, joten ranskisten sijaan otin lisukkeeksi fritatut kukkakaalit norileväjauheella.

Tulin paikalle aika pian ravintolan auettua, joten väkeä ei vielä paljon ollut. Wolt-tilaukset olivat kyllä selvästi alkaneet, koska keittiössä vaikutti olevan alusta lähtien melko tohina. Tämän minä aina tahdon maalaisena unohtaa.

Purilainen oli muhkea ja mehevä paketti, josta huokuivat kimchin, gochujangin, korianterin ja soijapikkelöidyn kurkun tuoksut. Korealaisia vaikutteita oli kunnolla, ei vain nimeksi. Talon ”kanapihvi” oli mukavan rapeasti paneroitu, ja siinä oli kunnon suutuntumaa. Tykästyin siihen itse asiassa kovasti! Kukkakaalifritterit olivat hyvän makuisia mutta vahingossa varmasti niin suolaisia, että teki tiukkaa minunkinlaiselleni suolan rakastajalle.

Minulle on vähän käynyt huomaamatta niin, että hampurilaisia tulee tilattua ja syötyä yhä harvemmin. Mitään selvää syytä tähän ei ole, ja kyllähän esimerkiksi Tampereen Sohossa, Turussa Martinsillan Grillillä tai Helsingin Junky Veganissa olen myhäillyt tyytyväisenä ”pöököni” kanssa. Ehkä selitys vain oli se, että minulla oli melkein parin vuoden tauko Bun2Bunista! On tämä edelleen ehdottomasti lempipurilaismestani, ja haluan pian syömään muun muassa tuplajuustopurilaisen.

Bun2Bun Kallio
Vaasankatu 13
Helsinki

ma–to 11–22
pe 11–23
la 12–23
su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset