Espresso House (Ideapark)

"Huomasimme vitriinistä tryffelimaustetun grillatuilla kasviksilla täytetyn focaccian. Se oli äimistyttävän hyvä!"

22.11.2021

Enemmän tämä on Espresso House -ketjun arvio kuin minkään yksittäisen kahvilan, mutta kun olen sattunut juuri Lempäälän Ideaparkin paikassa käymään jokusen kerran, arvioitakoon se. Lähtökohtaisesti olen niitä ihmisiä, jotka tykkäävät käydä kahviloissa, joilla on oma nimi. Ketjukahviloissa on aina tietyllä tavalla keinotekoinen tunnelma. Silti olen minä innostuneena kirjoittanut Robert’s Coffee -ketjun sorbettitarjonnasta, ja joskus olen ilahtuneena raportoinut suolaisistakin, joskin ketjun pisteiden vegaaninen tarjonta on ollut sillä rintamalla erittäin epätasaista ja vaihtelevaa. Picnicien patonkejakin olen kiittänyt aikanaan. Niinpä oli aika kirjoittaa täällä siitä, miten tyytyväinen olen ollut Espresso House -käynteihini.

Ideaparkin kahvilan lisäksi olen käynyt Espresso Housessa vain jokusen kerran eri kaupungeissa työreissuilla, kun on esimerkiksi pitänyt odottaa junaa, tapaamisen alkua tai jotain vastaavaa, eikä muuta tuttua paikkaa ollut lähellä. Tähän kevääseen asti minulla ei kuitenkaan ollut mitään erityistä sanottavaa ketjusta. Mutta huhtikuussa kaverien omenapuun leikkuun ja puutarhaostosten lomassa pistäydyimme kahvilla ja huomasimme vitriinistä tryffelimaustetun grillatuilla kasviksilla täytetyn focaccian. Se oli äimistyttävän hyvä! Tryffeliöljyn maku ei ole lainkaan liian hallitseva, kuten sen kanssa helposti käy, kasviksissa on makua, ja aioli tai majoneesi tuo annokseen kosteutta.

Huhtikuun lopussa kävin kahvilassa uudelleen vapaaehtoistyöpäivän lomassa. Focaccian lisäksi söin inkiväärikeksin ja join latten ja vihersmoothien. Focaccia oli jälleen erinomaista, ja smoothie oli virkistävää. Inkiväärikeksi oli ihan hyvä mutta minun makuuni aivan liian makea, kuten oli jollain myöhemmällä reissulla testaamani kinuskibrownie.

Tällä kertaa istuin kahvilla pitkään tekemässä töitä, kun odotin vaimoa toisesta tapaamisesta. Tämä oli kolmas tai neljäs focaccia, jonka olen syönyt, ja yhtä hyvältä se maistui edelleen. Vaikka, kuten sanottua, olen oman nimistensä kahviloiden ihminen, on kieltämättä erittäin mukavaa, että tämä optio on olemassa. Nyttemmin listalla on myös vegaanisia tuorepuuroja, chiavanukas ja pari vegaanista suklaapatukkaakin. Onhan tämäkin hieno merkki aikojen muutoksesta.

PÄIVITYS 18.12.2022:  Valitettavasti vegaaninen valikoima on heikentynyt kovasti, eikä focacciaa saa enää vegaanisena.

Espresso House
Ideaparkinkatu 4
Lempäälä

ma–pe 9–20.30
la 9–19
su 11–19

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset