Pien Brewpub

"Entä perunapizza? Se oli unelmainen."

29.10.2021

Tämä Hämeentien baari-pizzeria ei ollut minulle ennestään lainkaan tuttu, kun ystäväni mainitsi minulle sen taannoin. Hän kehui niin kovasti pizzoja ja salaatteja, että lisäsin paikan to eat -listalleni. Kun kirjamessujen aikaan perjantai-iltana tapaisin pari ystävääni myöhään illalla, oli ruokaisa baari juuri sitä, mitä lääkäri määrää.

Pien Brewpub juontaa juurensa pienestä laatuoluita myyvästä kaupasta, jonka olin pannut merkille, mutta koska en ole erityinen olutintoilija, en ollut koskaan käynyt siellä. Baariravintola avasi ovensa kesällä 2020. Ruokalistan pääosassa ovat ”apizza”-nimellä kulkevat ohuet pizzat, jotka ovat kotisivujen mukaan New Haven -tyyliä. Paikka on myös erittäin vegaaniystävällinen, sillä kaikki tai liki kaikki annokset saa vegaanisina versioina.

Saavuin paikalle myöhässä ja ryntäsin ensimmäisenä rutistamaan rakkaita ystäviä, joista toista en ollut nähnyt kahteen vuoteen. Onni. Hetken rupateltuamme siirryimme tilaamaan, missä kestikin jonkin aikaa, sillä täpötäydessä paikassa tiskille oli melkoinen jono. Toistakymmentä oluthanaa ja laaja drinkkilista tarkoittivat, että kaupankäynti tiskillä vei olutintoilevilta ihmisiltä aikansa.

Ostin alkujuomaksi gin & tonicin ja ruoan kanssa pullollisen olutta kaapista, josta saattoi tehdä valintoja kätevästi jonottaessaan. Kysyin myyjältä pizzasuositusta, ja päädyin miettimättä bianca con patateen – perunapizza on suosikkejani, mutta ani harvoin olen saanut hyvää Suomessa (tai ehkä kerran itse asiassa). Tämä olisi hyvä testi. Koska minulla oli kauhea nälkä ja koska en välttämättä tänne ihan heti pääsisi uudestaan, kokeilin myös luottoystäväni vinkistä ceasar-salaattia ”kanalla”. Ruoat saapuivat tungoksesta huolimatta mukavan nopeasti pöytään.

Ceasar-salaatti oli herkullisen näköinen. Parhaan vegaanisen ceasarin olen syönyt New Yorkin Butcher’s Daughterissa, ja edesmenneen helsinkiläisen OHMYGOODNESS-ravintolan versio pääsi mielestäni samalle tasolle. Myös Turun Nerån oli oikein hyvä. Tämä pärjäsi seurassa oikein hyvin. Kastike oli juuri oikealla tavalla hapanta ja suolaista ja ”kanassa” oli rapea paistopinta.

Entä perunapizza? Se oli unelmainen. New Haven -tyyli muistutti jonkin verran ohutpohjaista roomalaista pizzaa, jota en ole juuri koskaan saanut hyvänä vegaanisena versiona. Peruna oli ohuina mutta kuitenkin sen makua korostavina viipaleina, sitruksella maustettuina. Perinteinen rosmariini oli siveltynä makuöljynä, ja tarvittavaa suolaisuutta toivat ihanat rapeat kaprikset. Kyllähän tämä meni elämän parhaimpien pizzojen joukkoon!

Tänne haluan pian uudestaan.

Pien Brewpub
Hämeentie 15
Helsinki

ma suljettu
ti–to 11–24
pe 11–02
la 12–02
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset