Round

"Tämä taisi olla paras vegaaninen donitsi, jonka olen syönyt."

10.12.2021

Viime vuoden elokuussa Helsinkiin Isolle Roobertinkadulle aukesi täysin yllättäen vegaaninen donitsikahvila. Vegaaninen donitsikahvila! Koska elämme kovia aikoja, ystävä hyvä, en kerennyt käydä muistaakseni kuin huitaisemassa yhden donitsin ennen kuin paikka yhtäkkiä kertoi lopettavansa. Round kuitenkin avasi ovensa myöhemmin – en osaa sanoa milloin, sillä en ehtinyt seurata asiaa tarkemmin. Nyttemmin toinen Round toimii myös Helsinginkadulla.

Ehdin käymään Isolle Roobertinkadulle tämän vuoden heinäkuussa, mutta silloin en syönyt donitsia vaan jäätelöä, sillä kesätuotteina oli vegaanisia jäätelöannoksia. Klassista trikoloria täydensi hienosti suolainen krokantti. Mutta donitsia jäin kaipaamaan, ja vihdoin tänään ehdin. Olin ajatellut kokeilla suolaista versiota, mutta niitä ei ollut väliaikaisesti tarjolla, koska valikoimaa uusitaan. Sen sijaan otin kinuski-suklaadonitsin hasselpähkinärouheella ja kylkeen espresson.

Edellisestä donitsikokeilusta minulla oli vähän perinteistä munkkia muistuttava, minun makuuni liian tiivis koostumus, eli silloin en järin innostunut. Mutta nyt reseptiä on kehitetty, ja haukkaukseeni vastasi kaivattu sitkauden ja pehmeyden yhdistelmä. Taikina ei ollut yhtään liian makeaa mutta kuitenkin tarpeeksi, jotta se oli selkeästi donitsi eikä munkki. Suolaisuutta oli juuri sopivasti täydentämään makuja. Tämä taisi itse asiassa olla paras vegaaninen donitsi, jonka olen syönyt.

Round
Iso Roobertinkatu 16
Helsinki

ma–la 10.30–21
su 11.30–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset