Bali Corner

"Ruoissa oli paljon raikkaita ja kirpeitäkin makuja – 'yläpäätä', kuten ystäväni sanoisi."

22.3.2022

Helmikuussa Tammelantorin laidalle avattiin indonesialainen ravintola Bali Corner. Indonesialaista ja tarkemmin balilaista ruokaa olen muistaakseni syönyt aiemmin vain helsinkiläisessä Bali Brunchissa ja heidän festarikojuillaan. Koska olen tykännyt siitä kovasti, tämä tietysti kiinnosti. Äkkäsimme vaimon kanssa tilaisuuden pistäytyä, kun olimme palaamassa anoppilan reissulta, ja buffet-ateria sopi päivän ohjelmaan ja nälkäisyyteemme.

Olin jo pitkään kaivannut Tampereelle jonkinlaista itäaasialaisten keittiöiden paikkaa, jossa saisi hyvää ruokaa buffetissa. Lounaspaikkana lautasannoksia tarjoava Whatever on loistava, ja Lie Mi on samaten mainio, mutta välillä pidäkkeetön buffet-nauttiminen on juuri se juttu. Vuosien varrelta buffetpaikoista tulevat lähinnä mieleen legendaarinen vietnamilainen Ho Xuan ja srilankalainen Ceyhelaya – tosin kummassakin taso heikkeni alkuvaiheen jälkeen. Silti niihin oli parhaimmillaan ilo mennä nauttimaan monipuolista ja monitahoisesti maustettua ruokaa mielin määrin. Ja itse asiassa Bali Corner tuo mieleen kummankin parhaita puolia!

Asiakkaita oli mukavasti paikalla, mikä on kiva merkki tuoreelle mutta kuitenkin jo yli kuukauden toimineelle ravintolalle. Kysymyksiin vegaanisesta ruoasta vastattiin iloisen selkeästi, ja valikoimaa tosiaan riitti: buffetin ruokalajeista vain kaksi ei ollut vegaanisia, eli kirjaimellisesti oli sen seitsemää sorttia!

Vaikutelma oli yhtäältä mukavan kotiruokamainen ja toisaalta vivahteikas ja monipuolinen. Toisin kuin liian monissa itä-Aasian keittiöiden buffeteissa Suomessa, tämä ei ollut makean rasvaista ja lämpölevyillä kärsinyttä, vaan ruoissa oli paljon raikkaita ja kirpeitäkin makuja – ”yläpäätä”, kuten ystäväni sanoisi. Sitruunaruoho maistui, toisaalta herkullinen munakoiso oli täyteläisen makeaa. Mikään ruoka ei ollut kovin tulista, mutta talon chilikastikkeessa (toinen ei ollut vegaanista) olikin sitten ihan kunnolla puhtia! Päältä päin aika koruton soija-rendang oli sekin vallan mukavaa, joskin tykkäsin enemmän soijarouheversiosta kuin soijabiiteistä, joissa makua oli vähemmän. Ehkä tämä ruokalaji kaipaisi hieman lisää kehittämistä, mutta mukava lisä kokonaisuuteen se oli noinkin. Kasvisfritterit olivat aivan mahtavia! Vegaaninen jälkkärikin löytyi: jännää ehkä hieman maltaisen makuista riisikakkua.

Söin iloisesti pari kunnon lautasellista, ja olisin voinut syödä pari lisää, niin vaihtelevia maut olivat. Lähdimme tyytyväisenä ja totesimme, että tänne pitää tulla uudestaan. Ehkä seuraavan kerran jonain lauantaina, jolloin on tarjolla kasvisbuffet. Hieno lisä Tampereen tarjontaan!

Bali Corner
Ilmarinkatu 8
Tammelantori
Tampere

ma suljettu
ti–to 10.30–20
pe 10.30–21

la 11–21
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset