Beer Shop & Bar Kuja

"Jälkiruoka oli jotain täysin ainutlaatuista! French toast eli köyhät ritarit – tai tässä tapauksessa yksittäinen ritari. Köyhä se ei kyllä ollut vaan pikemmin rikas."

8.3.2022

Viime vuoden syyskuussa Ratinan alueelle avautui aiemman panimoravintolan tiloihin oluisiin erikoistunut baari Kuja, joka on myös täysin vegaaninen ruokapaikka. Edellisiä on paljon, jälkimmäisiä vähän, joten testattava se olisi. (Minähän en siis oluista paljon mitään tiedä, paitsi että niitä on mukava juoda, joskus paljon kerralla.) Yritin käydä pariin otteeseen jo syksyllä, mutta silloin paikka oli täyteen ammuttu kummallakin kerralla, ja sitten tulivat taas uudet ravintolarajoitukset, enkä muutenkaan käynyt taas vähään aikaan juuri kaupungilla. Onneksi baari tuli mieleeni tällä kertaa, kun etsin ruokaa alkuillan elokuvan jälkeen. Tällä kertaa väkeä oli paikalla paljon, mutta viikkoiltana kuitenkin sen verran vähemmän, että pöytä vapautui melkein heti tultuani.

Ruokalista koostuu kokonaan toast-annoksista. Mikäli nyt oikein muistan, suolaisella puolella oli kolme vaihtoehtoa, joista valitsin Santun Seitanin Vegvurstin varaan rakentuneen. Muissa vaihtoehdoissa oli vegaanista ”fetaa” tai seitankebabia muistaakseni tsatsikin kanssa. Mutta vursti veti puoleensa, ja istuin olueni kanssa odottamaan.

Ravintolan toastit eivät ole sandwich-mallisia kuten vaikka Gastropub Sohossa vaan ”avoimia leipiä” vaikkapa klassisen toast skagenin tapaan. Tässä annoksessa oli pohjalla runsaasti juustoista soosia – olisiko ollut Frankfulia, en tiedä, mutta sen kaltaista. Seitanvurstia oli ihan hyvä määrä ja sen päällä kirsikkatomaateista tehtyä pico de galloa, joka sopi annokseen hyvin. Ja kyllä minä tästä tykkäsin! En lähde asettamaan tätä ja Sohossa olevaa paremmuusjärjestykseen, vaikka kummassakin sama ydinaines sattuukin olemaan. Tätä oli mukava syödä harkiten veitsellä ja haarukalla, toinen taas on enemmän intohimoisesti haukattavaa matskua. Molempi parempi, ja kaljaa saa molemmissa mestoissa.

Sen sijaan jälkiruoka oli jotain täysin ainutlaatuista! Listalla nimittäin näkyi olevan French toast eli köyhät ritarit – tai tässä tapauksessa yksittäinen ritari. Köyhä se ei kyllä ollut vaan pikemmin rikas tai ”comfortably well-off anyway”, kuten aikanaan Auf Wiedersehen, Pet -sarjassa sanottiin. Paahtoleivän kanssa oli suklaakastiketta, hilloa, kermavaahtoa, nonparelleja ja hieman jäisiä pensasmustikoita. Käsittämättömän överiä meininkiä siis! Ritari hohtavassa kermavaahtohaarniskassa. Lämpimän leivän ja kylmien marjojen kontrasti toimi erinomaisesti, ja jäisyys toi myös hauskaa purutuntumaa. Olihan tämä nyt ihan mahtava uutuus, ja pelkästään tämän annoksen takia Kuja on ohittamaton vegaaninen visiitti Tampereella kävijöille. Kavereina tuplaespresso ja Averna olivat oivallisia hekin.

Kyllä tällaista pitää maailmassa olla.

Beer Shop & Bar Kuja
Ratinankuja 1
Tampere

ma–ti 14–22
ke–to 14–00
pe–la 12–02
su suljettu

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset