Cafe & Bar Raina

"Gnocchit oli pyöritelty herkullisessa myskikurpitsasoseessa, ja paahdetut kikherneet toivat purutuntumaa."

12.3.2022

Tammikuussa Tampereelle elokuvateatteri Niagaran yhteyteen aukesi uusi ravintola Raina. Edellisessä Arthouse Café -kahvilassa en ehtinyt käydäkään, mutta samalla nimellä toimineessa ravintolassa söin useaan otteeseen, samoin sitä edeltäneessä 931-baarissa. Siellä ehdin nauttia myös vuonna 2016 Vegaanipäivän hienosta pop up -tapahtumasta. Vaihtuvuutta on siis ollut, mutta toivon Rainalle pitkää ikää, sillä ensimmäinen kokemus oli oivallinen.

Raina on erikoistunut yhtäältä drinkkeihin ja toisaalta pasta-annoksiin. Hauska yhdistelmä ja sopii sellaiselle tuulelle, että haluaa mennä ystävien kanssa hieman juomaan ja samalla syömään jotain pientä. Varsinaiseen ravintolaillalliseen valikoima on liian pieni ja tietysti baaritiskin takaiset keittiötilatkin liian pienet listan laajentamisen. Näin on oikein hyvä. Ravintolassa tehdään kaikki pasta käsin gnoccheja ja ravioleja myöten, ja tarjolla on aina vegaanista.

Osuimme paikalle Filkkareiden aikaan, ja ravintola oli tietysti täyteen ammuttu, mutta odottelimme vartin verran näytöksen alkuun, niin pöytä löytyi heti väen siirryttyä valkokankaan ääreen. Tilasimme ”Top Gin” -drinkit ja kaksi pasta-annosta: gnoccheja myskikurpitsalla ja tofuraviolit. Kirpakan puolukkaiset drinkit olivat oivallisia.

Kumpikin pasta-annos oli onnistunut. Gnocchit toivat mieleen Turun Nomadin kokemuksen, joskin siellä ruokabanaani antoi afrikkalaisia vaikutteita. Gnocchit oli pyöritelty herkullisessa myskikurpitsasoseessa, ja paahdetut kikherneet toivat purutuntumaa. Isoissa ravioleissa oli onnistunut tofu-yrttitäyte, ja tomaattikastike oli hyvää. Kumpaankin annokseen oli lisätty ravintohiivalla ”juustoisuutta”.

Onpa mukavaa, että Tampereellakin on viimein paikka, jonne voin lähetä syömään pastaa!

Cafe & Bar Raina
Kehräsaari B
Tampere

ma suljettu
ti–to 14–22
pe–la 12–02
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset