Tamarin Pori

"Tämä oli erittäin pätevä perushyvä thaiannos."

4.3.2022

Tamarin-ketjun ravintoloita on tällä hetkellä neljässä kaupungissa, ja aiemmin sellainen on ollut ainakin Turussa. Olen kuitenkin muistaakseni käynyt Tamarinissa ainoastaan Porissa, ja itse asiassa useamman kerran, sillä sukupolvensa ihmiseksi ennakkoluuloton anoppini tykkää käydä täällä. Tällä kertaa veimme hänet syntymäpäivälounaalle, ja vihdoin muistin kirjoittaa arvionkin.

Lounasbuffetissa vegaanista ruokaa on yleensä huonosti tai ei lainkaan, joten olen aina tilannut iltalistahintaisen annoksen. Tämä ei ole minua haitannut, sillä tuoreeltaan valmistettu runsas annos on ehdottomasti buffetruokia laadukkaampi. Tällä kertaa tilasin vihreän curryn tofulla – vegaanisuus pitää muistaa sanoa tilatessa, että kalakastike jää pois.

Listan vaihtoehdoista tulisimmaksi mainittu vihreä curry on oikeasti tulinen, mutta ei kuitenkaan ihan mahdottoman polttava. Vaimoni totesi, että hänelle siinä olisi ollut liikaa potkua, mutta itse tykkäsin syödä sitä osittain keittonakin lusikalla. Tykkään tällaisesta kertyvästä poltteesta, joka tuo tasaisen huminan – eli annos ei ollut lainkaan ärhäkän hyökkäävä.

Kulhossa oli runsaasti tofua ja sen lisäksi tarhapapuja, munakoisoa, paprikaa, kiinankaalia, bambua ja thaibasilikaa. Riisiä tuli pöytään valtava kulhollinen – vähempi olisi riittänyt kenelle tahansa yhdelle ihmiselle, mutta riisi oli oikein hyvällä tavalla tahmaista, kuten tällaisten kastikkeiden kanssa kuuluu.

Tämä oli erittäin pätevä perushyvä thaiannos mielestäni, ja mieluusti tilaan sen vielä monta kertaa uudelleen. Ei mitään thaiannosten kärkikastia, mutta oikein hyvää ylempää perustasoa. Ravintolaa voi siten mielellään suositella jokaiselle, joka kaipaa thairuokaa Porissa ollessaan.

Tamarin Pori
Kauppakeskus Puuvilla
Siltapuistonkatu 14
Pori

ma–pe 11–20
la 11–19
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,