Bali Brunch Tampere

"Gado gado on sellaisten perinteikkäiden annosten joukossa, jotka tekevät maailman paremmaksi paikaksi."

12.4.2022

Arvioin Helsingissä Vaasankadulla toimineen Bali Brunchin tammikuussa 2018 ja ylistin paikan ruokaa maasta taivaisiin. Alkujaan olin ihastunut siihen Maailma kylässä -festivaaleilla varmaan edellisenä vuonna. Vaasankadun paikka joutui sittemmin lopettamaan, mutta arvioin Redissä toimivan pisteen marraskuussa 2019 (Helsingissä on toinen piste myös Kampin keskuksen 6K:ssa). Ruoka oli ihan hyvää, mutta alkuperäisten kokemusten tasolle se ei noussut.

Huudahdinkin innosta, kun huomasin Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmästä Bali Brunchin auenneen myös Tampereelle, Aleksanterinkadulle entisen ”Doriksen talon” viereen. Parin kokouksen päivänä tuli sopivasti tilaisuus mennä kokeilemaan, kun aikaista lounasta olisi saatava.

Paikka oli tosi avaran viihtyisä: tuntui siltä, että sen sisustamisessa oli samanlaista tunnetta kuin Vaasankadun paikassa. Tilasin suosikkini gado gadon, johon tulee riisin ja nuudelien (täällä papunuudeleita muuten) lisäksi tempehmurua, kuivatun tofun viipaleita, ituja, maapähkinäkastiketta ja monenlaisia vihanneksia. Sain pöytään myös kipollisen sambalia, joka osoittautui mukavan tuliseksi ja monitahoisen makuiseksi.

Ja taivaille kiitos, tämä gado gado oli aivan yhtä hyvä ellei parempikin kuin aikanaan festareilla ja Vaasankadulla syömäni. Olemme vaimon kanssa tehneet usein gado gadon inspiroimana samantyylisiä nuudelisalaatteja, mutta onhan tämä nyt vielä aivan omaleimaisempi ja syvempi annos. Papunuudelissa on jännä purutuntuma, ja sen alla tulee yllätyksenä lämmintä riisiä, johon maapähkinäkastike sointuu kauniisti. Tempehissä, iduissa ja tofussa on monensorttista purutuntumaa.

Gado gado on sellaisten perinteikkäiden annosten joukossa, jotka tekevät maailman paremmaksi paikaksi. En yleensä tee top X -listoja, mutta kyllä tämä ainakin parinkymmenen tärkeimmän annoksen joukkoon menee vaikkapa daalin, spaghetti aglio e olion, fave e cicorian, mapo tofun, foul medammesin, zaru soban ja makaronilaatikon rinnalla.

Bali Brunch Tampere
Aleksanterinkatu 22
Tampere

ma–pe 11–21
la 12–21
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,