Café Kahvipuu Tampere

"Munkkihan oli suorastaan erinomainen! Pehmeää, täyteläistä, sopivan sitkaista. Tällaisen tulen varmasti syömään uudestaan."

12.4.2022

Tämä kahvila aukesi vähän yli vuosi sitten Kuninkaankadulla, mutta se osui omaan tutkaani vasta vähän aika sitten sattumalta, kun he mainostivat Vegaaninen Tampere -ryhmässä vegaanista kakkua. Joulukuun jälkeen en ollut juuri noilla kulmilla käynyt – kärsin edelleen Cafe Gopalin lopettamisen aiheuttamasta traumasta. Nyt kuitenkin uskaltauduin kipeiden muistojen äärelle, sillä kahvia ja jotain makeaa olisi saatava. Olin käynyt lähellä parturissa, ja minulla oli tunti pari aikaa kulutettavana ennen ensimmäistä päivän kokousta.

Kakkua ei tällä kertaa ollut tarjolla, mutta muuten valikoima oli mukavan laaja: korvapuusteja, munkkeja, kookos- ja pähkinäpalloja ja pähkinäistä tummasta suklaasta tehtyä ”rocky roadia” (ilman vaahtokarkkia). Lempäälän Siirin korvapuustien vannoutuneena ystävänä en uskaltanut testata kilpailijaa vaan tartuin munkkiin – enpä ollutkaan sellaista syönyt muistaakseni sitten Keskustorin munkkikahvilan lopettamisen. Pähkinäinen rocky road vaikutti myös hauskalta, joten otin sellaisenkin.

Tykästyin jälkimmäiseen kovasti. Se muistutti ”tryffeleitä”, joita lapsuudessa leivoimme äidin kanssa. Meille ostettiin karkkia aniharvoin; sen sijasta leivottiin tryffeleitä, riisisuklaata ja muuta sellaista. Pähkinöistä tuli kiva suolainen kontrasti.

Ja  oli suorastaan erinomainen! Täytyy sanoa, että selkeästi tämä voitti munkkikahvilan tuotokset: pehmeää, täyteläistä, sopivan sitkaista. Tällaisen tulen varmasti syömään uudestaankin.

Kahvilan tunnelma ja sisustus oli minun makuuni, ja vietin mukavan hetken lukien ja kirjoittaen.

Café Kahvipuu
Kuninkaankatu 15
Tampere

ma–pe 9–19
la 11–17
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset